Часове остават до историческата среща между американския президент Доналд Тръмп

...
Часове остават до историческата среща между американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

30 автомобила пазят Тръмп в Сингапур

Часове остават до историческата среща сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун. Тя е планувана за 12 юни и ще се организира в Сингапур, където двамата водачи към този момент дойдоха.

Засилени са ограничения за сигурност в Сингапур преди срещата сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун. Американският президент и севернокорейският водач дойдоха в неделя и са настанени в хотели на към километър разстояние един от различен. Историческата среща ще се организира на остров Сентоса, в хотел "Капела ", който и преди е бил хазаин на срещи на високо ниво. Мястото е оградено компактно, а пропускателният режим е затегнат от няколко дни.

Високопоставени представители на Съединени американски щати и Северна Корея към този момент организираха диалог преди огромната среща на следващия ден. Американският дипломат на Филипините Сун Ким и севернокорейският министър на външните работи И Йон-хо се видяха в хотел.

Пръв в Сингапур пристигна Ким Чен-ун. Севернокорейската държавна телевизия популяризира фрагменти от пътуването и срещата му със сингапурския министър председател Ли Сиен Лун, който ще беседва през днешния ден и с Доналд Тръмп, съобщи Българска национална телевизия. Същевременно конвоят на американския президент също бе величествен с към 30 автомобила. Организирането визитата в Сингапур се прави оценка на близо 20 милиона $.

Във вторник ще се състои първата в историята среща сред настоящ американски президент и водач на Северна Корея. Очаква се Доналд Тръмп да предложи американски вложения в севернокорейската стопанска система, а в подмяна да изиска преустановяване на нуклеарната стратегия на Пхенян.
Снимка: БТА/ AP
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР