Часове наред хора търпеливо чакат, за да се помолят или

...
Часове наред хора търпеливо чакат, за да се помолят или
Коментари Харесай

Свети Мина сбъдва чудеса – манастира край София препълнен от вярващи

Часове наред хора търпеливо чакат, с цел да се помолят или благодарят пред чудотворната икона на свети Мина. В деня на светията, настойник на фамилията, млади и остарели се прекланят пред чудотворна икона в манастира „ Свети Мина “ край София.
„ Чудесата се случват всеки път, когато се насочва молитва към Бога. А тук в светата обител не са малко чудесата, които са се случвали “, споделя игуменът на манастира отец Борис в ефира на bTV.

Той споделя, че за времето, в което е в обителта – 7 години, е имало случаи на тежко заболели хора, които са получили излекуване, на новородени дечица, за които лекарите не са давали вяра. „ Даже споделяха дано Бог да помогне тъй като ние не можем и той в действителност оказа помощ “, споделя отецът.

„ Всеки, който е пристигнал да се поклони и помоли пред иконата е получил небесната помощ и покровителство на светеца и надлежно на Бога “, показва отец Борис и добавя, че молитвата би трябвало да произлиза с същинска религия.

Поверието гласи, че когато художникът е нарисувал самичък иконата и самичък я е донесъл до манастира. „ Тогава тя е била лека, в този момент 3-4 души са нужни, с цел да я поместят “, споделя една от вярващите дами на опашката. Тя добавя, че се има вяра, че в случай че момиче желае да си откри жених, би трябвало да остави венче на иконата, а в случай че момиче желае би трябвало да си откри булка, би трябвало да остави булченско цветенце.

Хората идват в манастира освен да се помолят, само че и да благодарят. Едни от тях са семейство, което е чакало 10 години, с цел да се снабди с поколение. Те не са спрели да имат вяра и да се молят от самото начало. Днес се радват на двете си момиченца – близначки.
Инфо: iNews

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР