Чашата преля, когато бяхме накарани да преминем от постоянни на

...
Чашата преля, когато бяхме накарани да преминем от постоянни на
Коментари Харесай

Лекари от Пирогов посочиха как ръководството иска да се отърве от тях

Чашата преля, когато бяхме накарани да преминем от непрекъснати на срочни трудови контракти, с изпитателен период от 6 месеца. Става въпрос за всички лекари в травматологията и хирургията. Това обявиха представители на протестиращите против управлението на „ Пирогов”. Припомняме, че митинги започнаха през вчерашния ден, 5 декември, и ще продължи и през днешния ден (6 декември).
Такива промени се вършат единствено след договаряния със синдикатите, показаха протестиращите, които са част от синдикалната конструкция на КТ „ Подкрепа” в „ Пирогов”. Това е комфортен метод да се освобождават лекари, споделиха протестиращите пред Нова телевизия, като прибавиха, че по този начин ще бъдат освобождавани медици с по-малка отплата.
Грешно е осведомен здравният министър Кирил Ананиев кой взе участие в митинга – не става въпрос за изключени от КТ „ Подкрепа” хора, съобщи доктор Ивайло Филибиев. Той добави, че няма по какъв начин да излязат доста хора, тъй като ще се наруши непоправимо работата на болничното заведение.
Скандално е и разпореждането на пенсионирани сестри и лаборанти, а в същото време да се назначават пенсионирани военни на входа на болничното заведение, оплакаха се още протестиращите. Освободени са 150 души, по думите на недоволните лекари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР