Часът на Земята вече е в историята, но кампанията на

...
Часът на Земята вече е в историята, но кампанията на
Коментари Харесай

WWF ви кани на изложбата „Чудесата на природата: от семе до гора“

Часът на Земята към този момент е в историята, само че акцията на WWF не свършва до тук, а прераства в Месец на Земята. Тепърва ще разберем някои любопитни детайлности от активността на природозащитната организация в региона на опазването на горите и водните обекти  в България.

Кампанията продължава с първата по рода си галерия, проследяваща процеса на възникване на една гора: „ Чудесата на природата: от семе до гора “. Чрез нея, по един артистичен метод, WWF презентира хубостта на българските гори, а също и пъстрота растителен и скотски свят, който пазят. Всяко от близо тридесетте табла съдържа значима информация за биоразнообразието по нашите географски ширини, както и забавни елементи за залесяванията. 

часът

Изложбата споделя за чудесата на четири вида гори, които са предпочитани за запазване в цяла Европа. Посетителите ще се срещнат и с най-съществените закани за тях, провокациите пред тяхното запазване и възобновяване, както и с значими съставни елементи на вярното залесяване. 

„ Първата стъпка към опазването на природата е нейното схващане и познаване. Макар и да наподобява елементарно, залесяването е комплициран и виновен развой. За да израсне една гора витална и многофункционална е належащо да се вземат поради голям брой условия, измежду които качеството, типа и произхода на фиданките, а също и мястото и времето, в което се прави залесяване “, споделя Нели Дончева, началник на стратегия „ Гори “ във WWF.

Не на последно място посетителите на изложбата ще имат опция да се насладят на пъстри илюстрации с представители на богатия растителен и скотски свят у нас. От диви свине, сърни и прилепи, до разнообразни типове птици, влечуги, земноводни и инсекти – всичко това ще можете да видите от през днешния ден до края на април.  

Официалното разкриване е от 18:00 часа в зона „ Ларго ” под площад „ Независимост ” (Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика ”, филиал на Регионален исторически музей - София). Изложбата се посвещава на Седмицата на гората – празник на българската гора и лесовъди, зародил точно като празник на залесяването.

Природозащитниците от WWF провеждат изложбата взаимно с техните сътрудници от Югозападното държавно дружество (ЮЗДП) и Дружеството на анималистите, флористите и научните илюстратори (ДАФНИ). Повече за плана, в границите на който се организира тя, можете да прочетете. 

Елате, с цел да се насладим дружно на приказния свят на горите!

Всеки може да стане част от идеята на WWF да опазва дома на дивите животни в България, като се включи в акцията „ Общ дом. Общо бъдеще “. Вижте по какъв начин на.

Кампанията се осъществя с медийната поддръжка на Клуб Z.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР