Час и половина продължи срещата на представителите на таксиметровия бранш

...
Час и половина продължи срещата на представителите на таксиметровия бранш
Коментари Харесай

Гешев обсъди с таксиметрови шофьори как да са си взаимно полезни

Час и половина продължи срещата на представителите на таксиметровия отрасъл с основния прокурор Иван Гешев. Повод за диалога е случаят, след който в събота почина таксиметров водач. До убийството на водача се стигна след сдърпване на пътя. В неделя на 23-годишен мъж беше повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена телесна щета.

Убийството на водача, който е от ромски генезис, провокира всеобщо неодобрение и блокиране на пътни артерии в София в събота и неделя вечерта. В събота Гешев отиде и на място във " Факултета ", с цел да се види с представители на ромската общественост. След днешната си среща с водачите Гешев изясни, че казусът е последствие от доста неща и с сектора са разискали системния проблем, който провокира такива последици и по какъв начин да са си взаимно потребни, че да не се стига до тях.

За 19 октомври таксиметровият отрасъл възнамерява народен митинг. 

Междувременно Софийската градска прокуратура разгласи, че упрекнатият Й.И. е дал пояснения в наличието на юрист. Той е и освидетелстван, при което са документирани пострадванията по тялото му, следва да му бъде назначена и експертиза. Дал е мостри за относително проучване.

Все още не е подготвена аутопсията на умрелия, от която би трябвало да стане ясна повода за гибелта му. 

Прокуратурата е упълномощила е на Министерство на вътрешните работи да откри дали има камери освен в региона на случая, само че и по посоката на придвижване на колите. Разпитани са 17 очевидци, които са възприели разнообразни моменти от случая.

Досега следствието е открило:

На 8 октомври към 18:30 часа таксито, ръководено от умрелия Х. Й., се движи в посока противоположна на посоката за придвижване по ул. " Рибен буквар "  в столичния ж. к. " Разсадника-Коньовица ". По ул. " Хъшове ", перпендикулярна на " Рибен буквар ", се движи автомобил, ръководен от приятелката на обвинения Й. И., в който на пасажерското място пътува обвиненият Й. И. Двата автомобила се засичат и стопират. Починалият и обвиненият слизат от колите и сред тях поражда вербално спречкване във връзка разпоредбите за придвижването по пътищата. Спречкването прераства във физическа експанзия. Свидетелите се разминават за размяната на удари и за това кой от двамата първи нанася удар на другия. Физическата разпра е прекратена, като има показания, че това е станало, защото приятелката на обвинения е извикала полиция. Обвиняемият и умрелият водач на такси се върнали по колите си, само че по-късно сбиването е било обновено. Част от очевидците декларират, че са видели по какъв начин лидерът на таксито набира някого по телефона и по-късно идват трима мъже, които дружно с таксиметровия водач стартират да бият обвинения. Други очевидци, в противен случай, настояват, че обвиненият е нанесъл побой на таксиметровия водач. Биещите се били разтървани от жители и след намесата на полиция, продължава известието на прокуратурата. След прекратяване на багра 34-годишният Х. Й. паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип установил гибелта му.

Не дават отговор на истината медийните изказвания, че е имало 10 или 7 души заедно с обвинения Й. И., които са взели участие в сбиването. 

Наблюдаващият прокурор е изискал делото да мине на специфичен наздор от апелативната и висшата прокуратура. 

Предстои да бъде взето решение за мярката за неотклонение на обвинения, изяснява държавното обвиняване. Без глоба на съд обвинен може да прекара в ареста най-много 72 часа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР