Чарлз Трети ще заеме престола на Обединеното кралство на 73-годишна

...
Чарлз Трети ще заеме престола на Обединеното кралство на 73-годишна
Коментари Харесай

Чарлз ІІІ - монархът, който изчака 70 години, за да заеме престола

Чарлз Трети ще заеме престола на Обединеното кралство на 73-годишна възраст

Със смъртта на кралица Елизабет ІІ, най-дълго ръководещия английски монарх, престолът на Обединеното кралство заема нейният първороден наследник - Чарлз. Той е най-дълго изчакалият престолонаследник - ще заеме този пост на 73-годишна възраст, разяснява Ройтерс, представена от .

Неговата задача няма да е лесна - кралица Елизабет ІІ беше доста известна и обичана, само че кралското семейство е раздирано от кавги, в това число и от обвинявания за расизъм, отправени от снахата на Чарлз - Меган Маркъл. Вторият брак на Чарлз с Камила Паркър - Боулс към момента не се приема еднопосочно измежду британците, въпреки че тя беше призната от починалата към този момент кралица. Тя обаче още дълго ще бъде сравнявана с първата брачна половинка на престолонаследника - принцеса Даяна.

Противниците на Чарлз го считат за суетлив, слаб и зле квалифициран за своята роля на суверен. Поддръжниците му обаче считат, че той просто не е свестен вярно, а в някои области, като опазването на околната среда е изпреварил времето си. Те настояват, че той е деликатен и угрижен за британците от всички общности и сфери на живота. За своето битие от съвсем 50 години неговата благотворителна организация Prince's Trust е помогнала на повече от един милион безработни и младежи в неравностойно състояние.

Целият живот на престолонаследника на английската империя е зависещ да откри своето място сред модернизиращата се монархия и да поддържа традициите, които точно придават прелест на институцията.

В фамилията му царува напрежение - синовете му, в миналото доста близки, в този момент съвсем не си приказват. 40-годишният Уилям, в този момент самият престолонаследник, води живот, зависещ на обичайния дълг, щедрост и военна кариера. Неговият по-малък брат се реалокира в Лос Анджелис и в този момент е доста по-близо до Холивуд, в сравнение с до Бъкингам, добавя още Ройтерс в своя разбор.

Чарлз Филип Артър Джордж е роден в Бъкингамския замък на 14 ноември 1948 година. Само няколко години по-късно той към този момент е престолонаследник, откакто майка му става кралица на Англия през 1952 година. Първите години от живота на Чарлз ІІІ са разнообразни от тези на неговите прародители - той учи в частни учебни заведения, вместо с персонални учители. Време, което днешният крал разказва като пъкъл - уединен и унизен.

Отново в нарушаване на традициите бъдещият крал учи в Тринити Колидж археология и антропология, а по-късно се трансферира и учи история. Като студент получава купата принц на Уелс, която обичайно се присъжда на престолонаследника. През 1970 година е първият престолонаследник на Англия, който получава диплом за висше обучение.

Подобно на доста кралски особи преди него, той се причислява към въоръжените сили, в началото в Кралските военновъздушни сили през 1971 година, а по-късно във флота, издигайки се в йерархията, с цел да командва миночистача HMS Bronington, преди да приключи дейната си работа през 1976 година.

За доста британци Чарлз винаги ще бъде свързван със своята първа починала брачна половинка - Даяна, която беше любимката на британците. Той се ожени за нея през 1981 година, а церемонията следиха 750 млн. души по света.

Но за Чарлз любовта на живота се оказа Камила и това постави завършек на брака му през 1996 година. Година по-късно принцеса Даяна почина в автомобилна злополука и това стана причина за спад на известността и на Чарлз и неговата бъдеща брачна половинка Камила.

През 2005 година Чарлз се ожени за своята огромна обич и макар че британците като че ли одобриха този втори брак, неговата известност в никакъв случай не е била толкоз висока, колкото на майка му. Камила от своя страна съумя да завоюва поддръжката на британците със своя неналожителен жанр.

Но връзките на бъдещия крал с медиите в никакъв случай не са били положителни. В последните години таблоидите се насочиха към сина му Хари, а взаимната злост си остава и локалната преса не пести рецензии.

Извън обществените изяви Чарлз е най-щастлив в градината на своето имение Хайгроув в Западна Англия, на разходка в полята към шотландските крепости на кралското семейство или на лов на риба. Запален е по изкуството и обича да рисува акварели и да плете, даже е създател на детска брошура - " Старецът от Лохнагар ". Негови доближени споделят, че има изключително възприятие за комизъм и е занимателен, само че също по този начин го дефинират и като спирах и придирчив, подготвен да изиграе " кралско шоу ", когато се постанова, въпреки че не държи въобще на лукса.

Близките му споделят, че е благ и работлив, а другари и врагове признават, че постоянно се грижи за делата си до среднощ, когато се постанова. Синът му Уилям споделя, че като дете даже му е било мъчно да стигне до бюрото на татко му, с цел да му пожелае " Лека нощ " от струпаната в кабинета му работа.

През 2010 година Чарлз споделя, че не мисли доста за времето, когато ще бъде крал. " За страдание това е нещо, което идва в следствие от гибелта на майка ви, на вашия родител, което най-малкото не е толкоз хубаво. Така че, по-добре е да не мислите доста за него ", съобщи бъдещият крал на Англия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР