Чарлз III официално бе провъзгласен за крал от Съвета за

...
Чарлз III официално бе провъзгласен за крал от Съвета за
Коментари Харесай

Чарлз III бе провъзгласен официално за крал

Чарлз III публично бе провъзгласен за крал от Съвета за унаследяване на английския трон, оповестява The Guardian. Това е единствено първата част от церемонията по възкачването на новия държател на Обединеното кралство, като церемонията в двореца Сейнт Джеймс тече и сега.

Крал Чарлз III е провъзгласен в негово неявяване от тайния съвет. Той ще се причисли към членовете на Съвета и ще организира първото си скрито съвещание, съпроводен от кралицата-консорт и принца на Уелс.

Кралят ще прочете декларация и ще подпише клетва за отбрана на сигурността на Шотландската черква и ще издаде някои заповеди.

Основната разгласа ще бъде прочетена обществено от Garter King of Arms от балкона с аспект към Friary Court в двореца Сейнт Джеймс.

Прокламацията ще бъде прочетена в Лондон, Единбург, Кардиф и Белфаст – столиците на четирите съставни елементи на Обединеното кралство.

Целият свят ми съчувства за непоправимата загуба, която всички претърпяхме “, стартира изявлението си крал Чарз III.

„ Майка ми даде образец за обич през целия живот и безкористна работа. Управлението на майка ми беше несравнимо по своята дълготрайност и отдаденост. Дори когато скърбим, ние благодарим за този най-верен живот. Дълбоко съзнавам това завещание и тежките отговорности и отговорности, които в този момент са трансферирани на мен. “

От " Даунинг стрийт " 10 оповестиха, че през днешния ден следобяд министър председателят Лиз Тръс и нейният кабинет ще се срещнат с краля. Висшите министри ще положат клетва за честност към монарха.

Парламентът нетрадиционно ще бъде отворен в събота от ранния следобяд до късно вечерта, с цел да могат депутатите да изразят тяхната респект към починалата кралица.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР