Чарли Ли (Charlie Lee), бившият технически директор на Coinbase, продаде

...
Чарли Ли (Charlie Lee), бившият технически директор на Coinbase, продаде
Коментари Харесай

Основателят на Litecoin продаде всичките си цифрови монети

Чарли Ли (Charlie Lee), някогашният механически шеф на Coinbase, продаде всичките си цифрови монети от криптовалутата Litecoin (LTC), която самият той основа през 2011 година. Първоначалната концепция бе цифровото злато (Bitcoin) да бъде допълнено с цифровото сребро (Litecoin) с по-ниска цена, по-опростен рандеман и по-лесни транзакции.
Мотивите за този акт Чарли Ли изясни в Reddit. Главната причина е спорът на ползи. Основателят на тази криптовалута сподели, че му е омръзнала обстановката, в която се следи всяка негова дума, като по-късно го упрекват в какво ли не. Каквото и да каже, неговите думи оказват въздействие на цената на лайткоина. Цената на тази криптовалута се повишава и намалява, а всички го упрекват в манипулиране на пазара. Стигна се до такава степен, че хората започнаха да го упрекват в егоистични цели. Всичко това се случва, тъй като той има максимален LTC капитал, който може да оказва огромно въздействие.

Чарли Ли сподели, че постоянно е избягвал закупуването и продажбата на цифрови монети преди и след значимите туитове. Тоест, той непринудено е изпълнявал условията към обичайните инсайдери. Но все пак спорът е налице и по принцип в тази роля той няма право да има LTC монети и да търгува с тях.

Сега към този момент ще бъде точно по този начин.

“През последните няколко дни аз продадох и подарих всичките свои LTC. Litecoin-ът доста добре се отрази на моето финансово положение, аз завоювах премного и повече не желая моето богатство да зависи от триумфа на биткойна” – сподели Чарли Ли. “За първи път от за повече от шест години нямам нито една виртуална монета (запазих няколко за колекционерски цели). Това е много необичайно, само че освежаващо чувство“.

Основателят на плана успокои всички вложители и притежатели на цифрови монети: “Не се безпокойте. Яз не напущам Litecoin и както преди всичкото си време ще обричам на плана. Успехът на Litecoin както преди е главната премия за мен, само че към този момент не и непосредствено посредством цената на криптовалутата. Сега имам вяра и зная, че за мен е най-добре да не преставам да проследявам растежа на Litecoin“.

Но Чарли Ли помоли да не бъде питан какъв брой LTC монети е имал, какъв брой е продал и при каква цена.

Да отбележим, че през последния месец нямаше огромни съмнения на този пазар. Litecoin чинно пораства след Bitcoin, а през последните дни неговата цена се колебаеше в рамките от $254 до $374 и от 0,0145 BTC до 0,2 BTC, надлежно в долари и биткойни.



След публикуването на този пост Чарли Ли разяснява фиаското на Bitcoin Cash. Търговете на тази криптовалута бяха спрени на борсата GDAX заради внезапния растеж на неговата цена, след прибавянето на BTC в листинга на Coinbase. Чарли Ли показа, че даже и тук е упрекван в напомпване цената на BTC за лична полза.

Интересно е, че цената на GDAX в един миг излетя до $9000.

Към сегашен ден Litecoin е на пето място по капитализация измежду всички криптовалути, макар че преди време бе на второ. Сега преди него са Bitcoin ($281 милиарда), Etherium ($80 милиарда), Bitcoin Cash ($65 милиарда и Ripple ($29 милиарда). Капитализацията на самия Litecoin е $17,4 милиарда. Bitcoin господства с над 50% дял измежду всички останали криптовалути.

Общата капитализация на всички криптовалути дружно с биткойна доближи почти $630 милиарда.



Грубите калкулации демонстрират, че Чарли Ли е продал цифрови монети за към $200 милиона. Но и с тази скромна за огромните играчи сума, програмистът Чарли Ли се усеща доста добре.

Но въпреки всичко той резервира въздействието си над аудиторията вложители в криптовалути. Благодарение на своята работа в Coinbase и върху Litecoin, той се снабди с голям престиж и с над 378 000 почитатели в Twitter, които ще продължат да наблюдават всяка негова дума. В Туитър Чарли Ли е регистриран като @SatoshiLite.

Интересно е, че неговият брат Боби е съосновател на една от най-големите китайски криптоборси BTCChina и злите езици споделят, че е образуван авторитетен клан.

През 2017 година Litecoin-ът набъбна доста по-бързо от Bitcoin-а. На 1-ви януари цената на 1 LTC бе $4,36 – т.е., към сегашен ден цената на тази криптовалута е повишена 75 пъти за една непълна година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР