Чакам подходящ момент, за да отцепя Република Сръбска от Босна

...
Чакам подходящ момент, за да отцепя Република Сръбска от Босна
Коментари Харесай

Додик: Чакам подходящ момент, за да отцепя Република Сръбска

Чакам подобаващ миг, с цел да отцепя Република Сръбска от Босна и Херцеговина. Оцеляването на Босна и Херцеговина е невероятно. Това съобщи членът на президентството на БиХ Милорад Додик в предаването „ Реактор “ по UNA TV. Това съобщи БГНЕС.

„ Имам един боязън в политиката и той е, че когато се основат условия за нашата самостоятелност, може да пропусна този миг, да не се възползвам от него. Затова непрекъснато проследявам, безконечен пазач съм по този въпрос. Аз непрекъснато проследявам за определяне на връзки в света, в Европа, в Америка, които могат да основат подобаваща почва за това. Ще разглася самостоятелност сега, в който това се случи “, сподели Додик.

Той уточни още, че оцеляването на страна като Босна и Херцеговина е невероятно.

„ Според концепцията за цивилен ред, която се поддържа от огромен брой политици от Сараево, няма сърби, а босненци, това не е задоволително за мен “, сподели Додик.

В диалог с редактора и водещ на предаването Дубравка Гаич, Додик приказва и за своите политически триумфи и политическо начало в държавното управление на Република Сръбска.

„ В първия си мандат като министър-председател сдобрих Изтока и Запада и сплотих Република Сръбска “, сподели Додик.

Той се похвали, че поддържа положителни връзки с съветския президент Владимир Путин, китайския Си Дзинпин, турския Реджеп Тайип Ердоган, както и с унгарския министър председател Виктор Орбан, предполагайки, че те са вероятни съдружници в осъществяването на неговите сепаратистически проекти. За да се сбъдне това най-сетне, съгласно него е значимо да не се допусне съпротива, която да го смъкна от власт, да завоюва изборите през октомври.

„ Не би трябвало да се позволяват западни любимци на власт. Те към този момент разчитат на опозиционни претенденти “, съобщи Додик и акцентира, че е изцяло убеден в успеха на 2 октомври.

Коментирайки политическата си кариера, сръбският член на президентството на БиХ сподели, че би направил всичко по същия метод.

" Единственото, което се промени, е доверието към интернационалната общественост. В тази демонизация на Русия ние взехме решение да бъдем неутрални и да не вкарваме наказания и Русия прави оценка това. За Република Сръбска връзката с такава суперсила е значима “, сподели Додик.

Преди идните избори сръбският член на президентството на БиХ назова опозицията в БиХ " анемична ", а за съперниците си сподели: " Не разясня съперниците си, всеки има право да се кандидатира. Знам, че за мен най-трудният противник от всички съм самият аз ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР