Чак в 19-ия кръг на Бундеслигата и при деветия си

...
Чак в 19-ия кръг на Бундеслигата и при деветия си
Коментари Харесай

Щутгарт с първа домакинска победа

Чак в 19-ия кръг на Бундеслигата и при деветия си опит стигна до първата си домакинска победа в шампионата. Тя пристигна при семейството на закъсалия Майнц. Тимът на завоюва с 2:0 след попадения на Калайджич (55) и Вамангитука (72).

След три загуби в последните си пет мача швабите още веднъж лек имат мотив за оптимизъм. Те са десети в класирането, само че възможностите им да се изкачат нагоре не са изключително огромни. Майнц има много по-сериозни проблеми и с актив от 10 точки е на предпоследното място.

Двубоят се трансформира в борба през цялото време, а головите положения бяха необичайност. И за двата тима точките бяха доста скъпи и това бе една от повода срещата да бъде нервна и да пречи на ритъма на игра.

В 54-ата минута домакините поведоха след пробив и центриране на Соса, което отиде на главата на Калайджич и той откри резултата. Асистентът за гола малко по-късно се контузи и трябваше да напусне терена. Майнц можеше бързо да изравни. Удар с глава на Онисиво прати топката в гредата.

След първия гол в мача темпото доста се увеличи. Гостите последователно се изнесоха в предни позиции, само че в 72-ата минута Вамангитука значително реши мача след необикновен самостоятелен пробив, като пробяга 80 метра с топката. Конгоанецът взе кълбото в своята половина, преодоля съвсем целия тим на противника и се разписа.

Бундеслига 19 кръг, петък 29 януари  Щутгарт 2:0краен резулат  Майнц 05
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР