Cerebral е стартираща компания за електронно здраве, която стана особено

...
Cerebral е стартираща компания за електронно здраве, която стана особено
Коментари Харесай

Изтекоха лични данни от стартъп за психично здраве в Meta, Google и TikTok

Cerebral е започваща компания за електронно здраве, която стана изключително известна при започване на пандемията, когато психологичното здраве на милиони хора бе нежно. Компанията неотдавна изложи на показ по нехайство персоналната информация на над 3,1 милиона пациенти в Съединени американски щати посредством колосите на обществените мрежи Гугъл, Meta и TikTok.

Разкрито е, че компанията е употребила проследяващи скриптове, които са предлагани от Meta на разработчици за реклама, откогато компанията започва през октомври 2019 година

След като преглежда софтуера си, Cerabral открива, че е разкрита избрана част от информацията, която може да бъде контролирана като предпазена здравна информация, според Закона за преносимост и отчитане на здравното обезпечаване. В тази информация се включват имена на пациенти, телефонни номера, дати на раждане и информация за здравно обезпечаване.

Компанията може да е разкрила и информация за психологичното здраве на някои пациенти. Важно е да се означи обаче, че не са споделени банкови сметки, номера на дебитни/кредитни карти, както и показват от Cerebral.

Когато стартъпът схваща за случая, Cerebral бързо деактивира, трансформира и отстранява проследяващите скриптове, които са виновни за приключването на персонални данни. Компанията е подсилила осведомителната си сигурност и процедурите за инспекция на технологиите, с цел да сведе до най-малко риска от пораждане на сходни произшествия в бъдеще.

Министерството на здравеопазването в Съединени американски щати сега проверява въпроса/ Същевременно Федералната комерсиална комисия ще санкции GoodRx 1,5 милиона $ за шерване на данни на пациенти посредством Meta и Гугъл.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР