Canon преустанови производството на фотоапарати с филмова лента още преди

...
Canon преустанови производството на фотоапарати с филмова лента още преди
Коментари Харесай

Canon вече не продава фотоапарати с лента

Canon прекрати производството на фотоапарати с кино лента още преди осем години, само че към момента оферираше такива от старите си ресурси. Складовите наличия обаче очевидно са се изчерпали, защото японският производител разгласи публично, че стопира продажбите на EOS-1V, поставяйки завършек на цяла ера, започвала през 1934 година с камерата Kwanon.

От Canon ще продължат да поддържат съществуващите лентови фотоапарати до 2025 година Животът на EOS-1V ще продължи в цифровото семейство EOS-1D. Обективите на компанията ще продължат да бъдат съвместими сред двата вида камери. Всички цифрови апарати на Canon ще запазят марката EOS (Electro Optical System или Еос, древногръцката богиня на зората).

Лентата продължава да бъде желана от доста съществени фотографи, а напоследък се следи възобновление на интереса към остарялата технология. Kodak, да вземем за пример, се кани да пусне в продажба хибридния уред Super 8, а Nikon не има намерение да стопира предлагането на аналоговите FM10 за $570 и F6 за $2 700.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР