Бюджетният директор на Белия дом Шаланда Йънг предупреди в писмо

...
Бюджетният директор на Белия дом Шаланда Йънг предупреди в писмо
Коментари Харесай

Белият дом предупреди Конгреса, че САЩ почти са свършили парите за подпомагане на Украйна

Бюджетният шеф на Белия дом Шаланда Йънг предизвести в писмо до ръководителя на Камарата на представителите от Републиканската партия Майк Джонсън и други водачи на Конгреса, че времето и парите на Съединени американски щати за подкрепяне на Украйна в битката ѝ с Русия са на привършване, съобщи Ройтерс.

През октомври администрацията на президента демократ Джо Байдън изиска от Конгреса близо 106 милиарда $ за финансиране на амбициозни проекти за Украйна, Израел и сигурността на американските граници.

Републиканците управляват Камарата на представителите с нежно болшинство, а за някои десни законодатели финансирането на Украйна стана политически противоречива тематика.

Конгресът е одобрил повече от 110 милиарда $ за Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година Но той не е одобрил никакви средства, откогато републиканците поеха ръководството на Камарата на представителите от демократите през януари. Камарата на представителите и Сенатът последно утвърдиха 45 милиарда $ военна, финансова и филантропична помощ за Украйна като част от по-широк законопроект за годишните разноски, признат през декември 2022 година

В писмото, оповестено от Белия дом, Йънг съобщи, че спирането на финансирането и потока от оръжия за Украйна ще усили вероятността от съветски победи.

" Искам да бъда ясна: без дейности от страна на Конгреса до края на годината ще свършат ресурсите за закупуване на повече оръжия и съоръжение за Украйна и за даване на съоръжение от военните ресурси на Съединени американски щати ", написа Йънг. " Няма магически запас от средства, който да използваме. Нямаме пари - и съвсем нямаме време. "

Джонсън съобщи в обществените мрежи, че администрацията на Байдън " не е съумяла да отговори всъщност " на опасенията на републиканците по отношение на тактиката за Украйна и съобщи, че всеки пакет от разноски за национална сигурност би трябвало да включва средства за границата на Съединени американски щати.

" Вярваме, че и по двата въпроса може да се реализира единодушие, в случай че демократите в Сената и Белия дом договарят рационално ", написа Джонсън в платформата " Екс ".

Неразглеждането на настояването на Белия дом породи опасения, че финансирането за Киев може в никакъв случай да не бъде утвърдено, изключително откакто през ноември Камарата одобри законопроект за финансиране за Израел, само че не и за Украйна. Лидерите на демократите в Сената отхвърлиха този законопроект.

Йънг съобщи, че съдружниците на Съединени американски щати са нараснали поддръжката си за Украйна, само че че поддръжката на Вашингтон не може да бъде сменена.

До средата на ноември министерството на защитата на Съединени американски щати е употребило 97% от полученото в допълнение финансиране в размер на 62,3 милиарда $, а Държавният департамент е употребявал целия провиснал му фонд за военна помощ в размер на 4,7 милиарда $, написа тя.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР