Бюджетният дефицит на САЩ за юни тази година надхвърли 864

...
Бюджетният дефицит на САЩ за юни тази година надхвърли 864
Коментари Харесай

САЩ удари негативен рекорд с бюджетния дефицит през юни

Бюджетният недостиг на Съединени американски щати за юни тази година надвиши 864 милиарда $, излиза наяве от данните, оповестени от Министерството на финансите на Съединени американски щати. Според The Washington Post, това е рекордно високо равнище, написа БГНЕС.
В светлината на ограниченията, подхванати от администрацията на Съединени американски щати за битка с икономическите последствия от пандемията с ковид, разноските на федералния бюджет надвишиха 1,1 трилиона $ през юни, до момента в който приходите в хазната възлизат на едвам 240 милиарда $.
През юни предходната година бюджетният недостиг беше под 8,5 милиарда. Общо през първите девет месеца на фискалната 2020 година (започнала на 1 октомври) бюджетният недостиг на Съединени американски щати надвиши 2,7 трилиона $.
От март федералните управляващи на Съединени американски щати наляха в стопанската система на Съединени американски щати към 3 трилиона $ като част от няколко пакета незабавни ограничения за стимулиране на икономическия напредък по време на пандемията, породена от новия ковид.
Миналата седмица ръководителят на администрацията на Белия дом Марк Медоуз в изявление удостовери, че през идващите дни американската администрация ще стартира да приготвя нов пакет от ограничения за стимулиране на икономическия напредък на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР