Бюджетната комисия одобри удължителния бюджет, предложен от служебния кабинет, въпреки

...
Бюджетната комисия одобри удължителния бюджет, предложен от служебния кабинет, въпреки
Коментари Харесай

Удължителният бюджет мина в бюджетна комисия, но няма бързо да влезе в зала

Бюджетната комисия утвърди удължителния бюджет, препоръчан от служебния кабинет, макар че част от депутатите желаят постоянен бюджет. Според финансовия министър Росица Велкова постоянен бюджет би трябвало да внесе постоянен кабинет. Няма да има понижаване на обществени заплащания, успокои и общественият министър Лазар Лазаров.

Любомир Дацов от фискалния съвет поддържа предлагането на властта за. Една от аргументите за инфлацията е фискалната политика през 2021, по думите му. Изпълнението на бюджета върви доста уравновесено , сподели още той. Дефицитът надали ще е повече от 1,5% през тази година. Фискалният съвет предлага стягане на фискалната дисциплинираност.

Асен Василев изрази безпокойство, че служебният кабинет нарушава Закона за обществените финанси като не внася бюджет на страната . Къде са разновидностите на бюджет, попита и социалистът Румен Гечев. Червените ще гласоподават " за " удължение на бюджета, с цел да могат да внесат сред първо и второ четене своите оферти. Приемането на този бюджет е по-голям от съставянето на постоянно държавно управление, по думите на социалиста.

И ГЕРБ поддържат удължение на бюджета. Според Кирил Ананиев,за да се приготви бюджет, би трябвало да има тригодишна бюджетна прогноза. Има време да се одобри бюджет, апострофира го обаче наследника му в МФ Асен Василев.
 Политическа партия и Демократична България дружно ще натискат служебния кабинет за постоянен бюджет
Политическа партия и Демократична България дружно ще натискат служебния кабинет за постоянен бюджет

Политическа партия подготвили декларация, с която упорстват служебният кабинет да внесе в Народно събрание бюджет за разглеждане

Росица Велкова призна, че има фактически създадени три работни разновидности на законопроекти за бюджет. Министерски съвет обаче се обединил към внасянето на удължителен бюджет. Не дръжте сметките в чекмеджето, прикани Румен Гечев. Управителят на НЗОК Петко Салчев е удовлетворен от удължителния закон, тъй като той продължавал до момента водените политики.

Мартин Димитров попита какви са буферите при сюжет постоянен бюджет да има юни-юли месец следващата година. Не можем да разчитаме на груповия бюджетен разсъдък, счита и Красимир Вълчев от ГЕРБ. Росица Велкова обаче изясни, че в случай че служебният кабинет е трябвало да внесе бюджет, то е щял да се спре на разновидността с 6% недостиг, само че пък по този начин щели да се нарушат фискалните правила.

Петър Чобанов от Движение за права и свободи се разгласи против фискалната вакханалия и посочи, че партията му щяла да поддържа удължителния бюджет. Бизнесът прикани депутатите към разсъдък. В последните години, съгласно работодателите, страната работила антикризисно, а нужни било дълготрайни политики. Любослав Костов от КНСБ уточни, че тази година 4 пъти е правена промяна на Брутният вътрешен продукт. Удължаване на бюджета е популизъм за синдикатите и настояха служебният кабинет да внесе постоянен бюджет. И общините желаят бюджет, стана ясно от изявлението на Силвия Георгиева от НСОРБ. Петър Чобанов като ръководител на комисията даде обещание да не бърза с внасянето на удължителния бюджет в пленарна зала.

Ще създадем опит за повишаване на бюджета, имаме проектобюджет. Това съобщи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков на конференция по настоящи тематики в региона на културата и последващи стъпки на МК по планове, стартирани от екипа на министъра.
 Българска социалистическа партия настоя за връчването на мандатите и за внасяне на бюджета
Българска социалистическа партия настоя за връчването на мандатите и за внасяне на бюджета

Свиленски: Много е комфортно на служебния кабинет да работи без държавно управление и без надзор

Минеков уточни, че са се изговорили неистини в ефир, че няма направен проектобюджет.

" Това не е правилно, той е пред мен ", заяви той. Проектобюджетът планува повишаване за 2023 година с над 160 милиона лв.. Има и план за 2024 година с нарастване с още над 155 милиона лв., както и план за 2025 година с нарастване с над 142 милиона лв..

Министърът на културата сподели, че при встъпването си в служба е открил, че единствено една трета от дотацията е била разходвана, както и че няма изработен нито един контракт, и нито една социална поръчка. Той регистрира като нулева годината за археологията, защото занапред са почнали теренни изследвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР