Бюджетна комисия одобри на второ четене общинските проекти, подлежащи на

...
Бюджетна комисия одобри на второ четене общинските проекти, подлежащи на
Коментари Харесай

Бюджетна комисия одобри на второ четене общинските проекти, подлежащи на държавно финансиране

Бюджетна комисия утвърди на второ четене общинските планове, подлежащи на държавно финансиране. Това се наложи, тъй като в Министерство на финансите са получени писма от кметове на 167 общини, с общо приложени 1062 броя планови оферти: за подмяна на избрани в приложението планове с нови такива (54 броя), за отпадане на избрани в приложението планове (42 броя), за допълнение на избраните с приложението планове с нови такива (673 броя), както и за смяна на параметрите на към този момент планувани в приложението планове (293 броя).

Броят на плановете в приложението се усилва с 631 , като одобрените по приложението планове нарастват на 2258 броя. Кметовете са открили разлики сред прогнозните стойности на предпочитаните планове. С направените след това подробни количествено-стойностни сметки, съобразени с цените на строителни материали и услуги, при подготовката на документите за оповестяване на процедури за избор на реализатор по реда на Закона за публичните поръчки.

Отпадането надлежно включването на някои от плановете е обвързвано с идно издаване на позволение за градеж или осъществяване на капиталово планиране поради неприятното положение на строителните обекти. Допълването на одобрените с приложението планове с нови такива е обвързвано със случаите, когато не са достигнати избраните предели за обща оптималната стойност на разноските за 2024 година

В претекстовете на кметовете се показва, че е належащо обезпечаване на финансиране, с цел да бъде осъществено строителство, главен ремонт или реорганизация на улици, общински пътища, водоснабдителни и канализационни системи, здания, спортни обекти, както и други благоустройствени градежи.

Припомняме, че от народните представители, откакто гласуването му на първо четене в комисията по Бюджет.
 Разширават листата с общински планове с финансиране от бюджета
Разширават листата с общински планове с финансиране от бюджета

Без диспути бюджетната комисия в Народно събрание одобри измененията на първо четене
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР