Бюджетът за личните лекари за догодина да бъде повишен с

...
Бюджетът за личните лекари за догодина да бъде повишен с
Коментари Харесай

Личните лекари искат допълнителни 25 милиона лева за догодина

Бюджетът за персоналните лекари за следващата година да бъде нараснал с 25 милиона лв.. За това упорстват от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари. Ако настояването им бъде изпълнено, в допълнение ще дават оферти, за какви действия да бъдат разпределени срествата.
Джипитата оферират също да няма овободени от потребителска такса за обзор пациенти. В момента без такса се преглеждат децата. Личните лекари желаят и за тях да се заплаща такса, само че в понижен размер, а страната да поеме разликата. Сега по този начин се действа при пенсионерите, за които визитата при персонален доктор коства 1 лев. Редовната потребителска такса е 2,90 лв..
От стружението упорстват също по този начин джипитата да получават по-добро възнаграждение за работа по разнообразни стратегии като имунизация, профилактични прегледи, диспансерно наблюдаване.
През този сезон за първа година предстоят безвъзмездни имунизации против грип за възрастните.
Личните лекари упорстват и за нарастване на капитационните заплащания за брой записани пациенти в листата. От сдружението показват, че едно джипи получават приблизително 17 лв. на година за един записан пациент в листата, които действително се изчерпвали при едно посещаване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР