Бюджетът за болниците за месец април ще е равен на

...
Бюджетът за болниците за месец април ще е равен на
Коментари Харесай

Болниците през април да харчат колкото през февруари, иска Касата

Бюджетът за лечебните заведения за месец април ще е еднакъв на бюджета, обезщетен за осъществена активност през февруари. Това се споделя в писмо от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), изпратено към районните здравни каси. Същевременно цените през април са повишени. Това значи понижаване на размера активност.
Това сподели доктор Галина Павлова, заместник-председател на Българския лекарски съюз (БЛС) пред БНР.

Това демонстрира, че огромна част от активността ще е надлимитна. Това води до неплащане към лечебните заведения. Касата се пробва да направи спестовност от контрактуваните пари от Българския лекарски съюз (БЛС). Имало е среща в Касата, ще се види по какъв начин тези пари ще бъдат разпределени. Не може договорният сътрудник да нарушава договореностите, безапелационна е доктор Павлова.

Тя напомни, че цените на 136 клинични пътеки са нараснали от първи април 2018 година Повече от 10 години те не са променяни. По думите й, няма компетентност без клинична пътека, по която да не са увеличени цените. По електронен път ще се случва обмяната на информацията със Здравната каса. Това ще стане по криптиран канал, с цел да се защитят персоналните данни.

Увеличени са размерите активност, което значи повече посоки, когато пациентът отиде при общопрактикуващия доктор. Ако Касата наруши контрактуваното, тогава рамковият контракт няма да бъде по-добър. Всички знаем за отговорностите на българската Здравна каса към непознати каси, напомни доктор Павлова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР