Бюджетът за 2020 година, заедно с бюджетите на Националната здравноосигурителна

...
Бюджетът за 2020 година, заедно с бюджетите на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Бюджет 2020 влиза за второ четене в ресорната комисия

Бюджетът за 2020 година, дружно с бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на държавното публично обезпечаване (ДОО), влизат на второ четете в парламентарната комисия по бюджет и финанси през днешния ден. На първо четене в пленарна зала финансовата рамка за идната година бе призната на 13 ноември с гласовете на 123 депутати.

Бюджетите на НЗОК и ДОО бяха утвърдени на първо четене ден по-рано. Новият бюджет на здравната каса планува с 500 млн. лв. повече за опазване на здравето следващата година. За болнична помощ са заложени 2 милиарда и 800 млн. лева, за медикаменти - 1 милиард и 200 млн. лева, за дентална помощ са отделени под 200 000 лева Според финансовият министър Владислав Горанов бюджетът за следващата година е уравновесен и то добре. Сред набелязаните цели са нарастване на разноските за приблизително обучение, удвояване на учителските заплати, инфраструктура с фокус в Северна България, нарастване на разноските за защита. Държавата е възнамерявала да изхарчи толкоз, колкото е събрала, а точно - 46,8 милиарда лева

Опозицията в лицето на Българска социалистическа партия го оцениха като бюджет на застоя, а от Движение за права и свободи показаха, че липсват промени.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР