Бюджетът за 2018 година вече в внесен в Общинския съвет.

...
Бюджетът за 2018 година вече в внесен в Общинския съвет.
Коментари Харесай

Пловдив ще разполага с 369 млн. лева през 2018-а

Бюджетът за 2018 година към този момент в импортиран в Общинския съвет. Предстои той да бъде обсъждан близо един месец. Пловдив ще разполага с с 369 милиона лв.. Това съобщи кметът Иван Тотев на конференция през днешния ден. По време на разискването бюджетът ще бъде допълван със средства, които се трансферират през бюджетните години. Търсят се и благоприятни условия за в допълнение финансиране.

„ Очертава се бюджетът да бъде с размер на 322 323 милиона лв., като в тези средства ще бъдат добавени към 43 милиона лв. временен излишък. Бюджетната 2018 община Пловдив чака да усвои 24 милиона лв. от Европейски Съюз и да получи 22 милиона от планове, които към сегашния миг се извършват “, заяви Тотев.

Община Пловдив ще се опита да кандидатства за финансиране от републиканския бюджет за значими инфраструктурни планове като реконструкцията на бул. „ Христо Ботев “. Това е доста огромен план, който ще бъде изпълняван за няколко бюджетни години. Ремонтът ще засегне северното платно, в сектора от автогара „ Юг “ до „ Коматвеско шосе “. Към този обект попада и разклонението от Коматевския възел до „ Пещерско шосе “. Проектът включва и възобновяване на ВиК мрежата. Стойността ще бъде към 6 000 000 лв..

Държавно съфинансиране ще се търси и за ремонта на „ Голямоконарско шосе “. Първият стадий ще включва правата от бул „ Дунав “ до „ Биомашиностроене “. Отделени са 1 милион за 2018 година, а през 2019 година се чака да бъдат дадени 9 милиона.

Трябва да се придобие имот на „ Марица-Север “, с цел да може да стартира работа по новият мост на река Марица, който ще коства 25 000 000 лв.. “Това не значи, че сме спрели работа по Модър-Царевец. В момента, в който успеем да освободим " Модър " ще стартираме работа по него с дълготрайна бюджетна прогноза. Искаме да го стартираме още тази година “, заяви Тотев.
тагове бюджет общински съвет пари иван тотев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР