,,Бюджетът трябва да е устойчив - при това условие може

...
,,Бюджетът трябва да е устойчив - при това условие може
Коментари Харесай

Денков: Ръстът на доходите ще изпревари инфлацията през 2024 г.

,,Бюджетът би трябвало да е резистентен - освен това изискване може да има растеж на приходите всяка година``, съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

Той и министърът на финансите Асен Василев разискаха с управленията на КНСБ и КТ " Подкрепа " подготовката на рамката на държавния бюджет за 2024 година и политиката на държавното управление по приходите.

Министерството на финансите се зае със задачата да даде на синдикатите подробни разбори, въз основа на които обществените сътрудници да изработят своите мнения по тематиката.

Относно макрорамката финансовият министър уточни, че държавното управление счита да се придържа към недостиг под 3%. Разговорите с обособените министерства във връзка с разходната част на бюджета не стопират, защото постигането на ясни резултати ще бъде основно при определянето на финансиране.

Подчертава се, че растежът на приходите ще изпревари инфлацията. Към момента се създава политиката по приходите в обществения бранш, тъй че тя да се осъществя въз основа на действителни измерители и да се преодолеят несъответствията.

,,Изчисленията се вършат деликатно. Целта са високи приходи и образование``, показа Денков.

Той загатва, че правилото на " евтината работна ръка ", следван години наред, не работи за развиването на стопанската система и не стимулира хората.

Като значими предпоставки за икономическо развиване Денков открои и нуждата от политическа непоклатимост в страната, привличане на съществени вложения, непоносимост към корупцията и правосъдна промяна.

Премиерът увери, че държавното управление ще предложи разпределение на обществените средства по допустимо най-ефективния метод.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР