Бюджетът по време на актуализацията за 2021 г. е разчетен,

...
Бюджетът по време на актуализацията за 2021 г. е разчетен,
Коментари Харесай

Асен Василев: Разчетеният бюджет ще издържи януари и февруари

Бюджетът по време на актуализацията за 2021 година е разчетен, тъй че да издържи януари и февруари, тъй че да не настъпи прелом и смяна в обществената поддръжка и поддръжката за бизнеса преди приемането на нов бюджет.

Това разяснява пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на "Продължаваме Промяната " Асен Василев.

На въпрос за какво се теглят нови задължения от служебното държавно управление, Василев изясни, че при приемането на бюджета за 2021 година през 2020 година още от министър Кирил Ананиев е било заложено финансиране посредством дълг. По думите му още първото тримесечие са били изтеглени 880 млн. лева

"В момента, в случай че погледнете последните доклади, бюджетът е към момента на плюс ", разяснява Василев.

Той бе безапелационен, че по този начин, както са съумели да усилят пенсиите, да обезпечат финансиране на лекарите на първа линия без нарастване на бюджетния недостиг, по този начин продължавайки по същия метод, ще могат да реализират извънредно положителни за България резултати, в които без да подвигат данъчната тежест, ще съумеят да заложат доста по-добри обществени политики и доста по-разширена инфраструктурна стратегия.

Относно подписването на съдружно съглашение за ръководство на страната, Василев разяснява, че когато са подготвени с план на състава на държавното управление и със конструкция на Министерския съвет, тогава ще разпишат и съдружно съглашение.

"Всичко преди този момент са спекулации ", разяснява той.

Кирил Петков добави, че следва въпросните 180 страници, контрактувани по време на договарянията за политики, ще бъдат прочетени деликатно, след което ще бъдат изпратени до съдружните сътрудници, които също ще би трябвало да създадат своите бележки.

Той посочи, че след привършване на работата по въпросния контракт, чака всяка една от партиите да предложи вероятни имена, които по-късно да бъдат разисквани от съдружните сътрудници.

"Надявам се идната седмица да имаме оферти ", разяснява Петков.

По-рано през днешния ден ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народно събрание план на решение за налагане на мораториум върху вдишване и даване на държавни заеми по смисъла на закона за държавния дълг до приемането на държавния бюджет за 2022 година, както и на бюджетите на ДОО и НЗОК.

Намерението беше обявено по-рано през днешния ден от парламентарната естрада при откриването на Народно събрание в прочетената от Десислава Атанасова декларация.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР