Бюджетът от 40 лева на човек на ден не е

...
Бюджетът от 40 лева на човек на ден не е
Коментари Харесай

Поли Карастоянова: 40 лева на човек на ден не е никаква форма на подкрепа за туристическия сектор

Бюджетът от 40 лв. на човек дневно не е никаква форма на поддръжка и облага за туристическия бранш и не може да бъде обсъждано като инструмент, с който се реализират бизнес резултати. Това е мярка просто в поддръжка на човешки ориси, сподели пред Българска национална телевизия Поли Карастоянова от Националния ръб по туризъм.

" Отварянето на хотелската база отвън сезона е доста скъпо и доста комплицирано изпитание. Бюджетите са безусловно нерелевантни към разноските, които сътрудниците хотелиери към този момент вършат там, където са приели и са настанили украински жители ", съобщи Карастоянова.

Според Карастоянова не е добря концепцията първо да се чака базите на страната да бъдат напълнени с украински жители.

" Чухме, че от хотелиерския бранш сътрудниците ще бъдат потърсени, когато базите на страната бъдат напълнени. Това е прекомерно смущаващо като концепция, тъй като базите на страната или нямат никаква подготвеност за приемане на хора или става въпрос за санаториуми и рехабилитационни центрове, където хора се възвръщат от интервенции. И наподобява безусловно неуместно те да търсят различно решение ", сподели Поли Карастоянова.

По думите ѝ държавните институции са се забавили с реакцията в тази спешна обстановка.

Членовете на Националния ръб по туризъм в рамките за по-малко от 48 часа са показали на Министерството на туризма подробна и съответна информация за своите благоприятни условия и подготвеност да окажат поддръжка и да дадат опция за идващите няколко месеца.

" Най-бавният участник в тези процеси е страната, заради особености, свързани със вземане предвид на процедури и нормативни уредби. И ден 15-и от войната е първият, в който действа или най-малко е разгласен към този момент, че съществува Централен спешен щаб. Ние виждаме едно особено за нашето ръководство събитие, да не го назовавам недостиг, и то е че ръководството при рецесии значи да можеш доста бързо и доста дейно да се оправиш с това, което се случва, без да стопират всички други процеси. А ние следим тъкмо противоположното - безусловно парализиране на останалите тематики, които са значими за обществото, за бизнеса, за хората ", разяснява Поли Карастоянова.

Карастоянова добави, че се чака тази седмица да стартира да работи мярката в поддръжка на хотелиерите, само че и това е непотвърдена информация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР