Бюджетът на Столична община нарасна с още 7 млн. лв.

...
Бюджетът на Столична община нарасна с още 7 млн. лв.
Коментари Харесай

Бюджетът на София нарасна с още 7 млн. лв.

Бюджетът на Столична община набъбна с още 7 млн. лева след разискванията му в комисиите на Столичния общински съвет. Моето предложение беше за бюджет в размер на 1.722 милиарда лв.. Общият размер става 1.729 300 млрд лева Това сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на съвещанието на СОС, на което ще се гласоподава бюджетът за 2020 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фандъкова напомни, че двата целта на общината и през 2020 година са свързани с работата в кварталите и възстановяване на качеството на въздуха.

„ С Бюджет 2020 подсигуряваме работата по два стратегически цели: повече средства за вложения в кварталите: улици, тротоари, по-добър градски превоз, учебни заведения, детски градини. Също и възстановяване на качеството на въздуха и озеленяване – 80% от бюджета и 95% от капиталовата стратегия. Бюджет 2020 е извънредно тъкмо фокусиран върху вложенията в кварталите. Залагаме 12 милиона лв. повече за ремонт на квартални улици “, добави Фандъкова.

Въпреки това от Демократична България, и от Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат новата финансова рамка, тъй като в него не са заложени повече пари за регионите, което пък чакат жителите.

„ Бюджетът е следизборен, след рекордния избирателен бюджет, който демонстрира неналичието на упоритост и предпочитание да се оправим с проблемите, за които говорихме толкоз дълго по време на самата предизборна капания. По метода на неговото систематизиране и приоритизиране на края на годината няма да осъмнем с някой изцяло решен проблем, който към този момент влачим десетки години “, разяснява Калоян Паргов.

По време на съвещанието от Групата на Българска социалистическа партия ще посочат на ръководещите проблемите с приходната част на бюджета.

„ Ще им покажем занижената и подценена приходна част, която е процедура, с цел да можем след това да отчитаме огромна събираемост. Ще предложим нарастване с 53 милиона в приходната част “, добави той. Първият приоритет е децентрализацията, за която всички говорихме, само че не я виждаме в този бюджет, която по думите на Паргов е подценена.

Той уточни, че жителите чакат от столичния кмет Йорданка Фандъкова да извърши обещанията си и в реалност да се акцентира на работа в кварталите.

„ Разбира се тематиката за детски градини, която ни вълнува повече от 10 години, и към момента е трайно неуреден проблем, има потребност от ударни вложения за нови здания. Ще предложим и за кварталите „ Люлин “ и „ Младост “ да има две нови функционални зали, които от години предлагаме, с цел да можем да децентрализираме развиването и на културата и на спортните мероприятия, които най-вече се концентрират в центъра “, добави още той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР