Бюджетът на община Хасково за тази година бе обсъден и

...
Бюджетът на община Хасково за тази година бе обсъден и
Коментари Харесай

Приеха бюджета на община Хасково за 2024 година

Бюджетът на община Хасково за тази година бе разискван и гласуван на съвещание на общинските съветници през днешния ден. След близо двучасови диспути, план-сметката бе утвърдена в размер на 154 502 024 лева Ръстът по отношение на миналата 2023 година е с 8 850 001 лева, или над шест %, разяснява Българска телеграфна агенция.

" За " гласоподаваха 26 съветника, а по шест бяха " срещу " и " въздържал се ". По време на полемиката членове на разнообразни сесийни групи желаеха повече пари основно за просвета, спорт и здраве. Приети бяха предложенията с 40 хиляди лв. да се усилят парите за локалната просвета, с 20 хиляди лв. - за юношески действия и 15 хиляди лв. да бъдат дадени за планиране на нов път.

В капиталовата стратегия за 41,5 милиона лава се открояват инвестиции във инфраструктура за водоснабдяване и канализация, енергийна успеваемост и планиране на автомобилна писта на бившето военно летище " Узунджово ".

Днешната сесия стартира с минута безмълвие в памет на умрелия общински консултант Росен Атанасов. На негово място се закле идващият в листата на Движение за права и свободи Иса Делиимамов.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР