Бюджетът на НИМХ за тази година е по-голям с над

...
Бюджетът на НИМХ за тази година е по-голям с над
Коментари Харесай

Една от причините за освобождаването на проф. Брънзов: Имал три фирми

Бюджетът на Национален институт по метеорология и хидрология за тази година е по-голям с над 1 милион лв. спрямо предходната, а заплатите на чиновниците в института са по-високи в сравнение с в другите институти. Това оповестиха на конференция представители на Общото заседание на Българска академия на науките.

 
Една от аргументите за освобождението на професор Христомир Брънзов от поста „ шеф на Национален институт по метеорология и хидрология “ е, че има три компании със подобен предмет на активност, което опонира на устава на Българска академия на науките.
 
Национален институт по метеорология и хидрология попречва провеждането на одит в института, а това ускорява съмненията, че бюджетната му дотация не се ръководи законно и по целенасоченост, обясниха още от Общото заседание на Българска академия на науките.

 
Утре ще се организира заседание на управителния съвет на Академията, на което ще бъдат разисквани предложенията за изпълняващ длъжността шеф на института. Един от тях ще бъде препоръчан на ръководителя на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски, който е оправомощен да го назначи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР