Бюджетът на летните олимпийски игри в Париж през 2024 година

...
Бюджетът на летните олимпийски игри в Париж през 2024 година
Коментари Харесай

Париж 2024: бюджетът на Организационния комитет ще се увеличи с 10% и ще достигне до 4,4 милиарда евро

Бюджетът на летните олимпийски игри в Париж през 2024 година се чака да се усили с 10 %, оповестиха от организационния комитет на игрите.

Това се дължи на високата инфлация, разясняват домакините на ЛОИ.

" В този подтекст основната дума е „ оптимизация “. Бюджетът би трябвало да доближи 4,4 милиарда евро, от които 200 милиона, свързани с инфлацията ", оповестяват от организационния комитет, койте се събра на съвещание нощес в Париж.

Домакините оповестиха, че половината от спомагателните средства са нужни за следствията от инфлацията, а друга част от тях ще отидат за спомагателни разноски по церемонията по откриването на игрите на река Сена, както и по разноски като човешки запаси и киберсигурност.



„ В подтекста на високата инфлация бюджетът на Париж за 2024 година ще бъде следен с лимитирано нарастване от към 10%, в това число 5% инфлация “, сподели шефът на игрите Тони Естанге.

От друга страна, уредниците чакат да генерират повече доходи от продажбата на билети, в сравнение с в началото чакаха, и споделиха, че към този момент са си обезпечили 80 % от приходите от 1.1 милиарда евро от спонсорски покупко-продажби, които са подписали.

" Надхвърлихме упованията си като спонсорски контракти. Бяхме си сложили за цел до края на годината да достигнем 80 %. Вече постигнахме тази цел предварително и даже би трябвало да надхвърлим 90 % през идващите седмици ", сподели още Тони Естанге.

" Първоначалният бюджет датира от декември 2016 година Шест години по-късно е обикновено да се преразгледат цифрите ", споделиха още от комитета.

Организаторите оповестиха още, че са понижили броя на транспортните средства в автопарка на организацията с 40% спрямо игрите в Лондон през 2012 година



Домакините на игрите към този момент имат формален магазин, открит в комерсиалния център Les Halles в Париж.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР