„Бюджетът на Асен Василев е антисоциален, защото замразява доходите при

...
„Бюджетът на Асен Василев е антисоциален, защото замразява доходите при
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ПП-ДБ предадоха избирателите си и спасиха имунитета на Борисов

„ Бюджетът на Асен Василев е противообществен, тъй като замразява приходите при условия на повишаващи се цени на вода, ток, газ. Това значи повече беднотия и неравенства.”

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на bTV. Тя разгласи, че социалистите ще създадат оферти по бюджета, едно от които е минималната работна заплата да се усили от 1 юли и да стане 50% от междинната. Към момента това е 900 лева

„ Този механизъм е наша победа от предишното Народно заседание, 43 пъти го внасяхме, до момента в който не се приеме”, напомни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни 3 казуса в бюджета:

„ Първият е, че Асен Василев планува доходи, които най-вероятно няма да дойдат. Това значи, че би трябвало да се режат разноски за лечебни заведения, за учебни заведения и за каквото друго решат.”

Корнелия Нинова изясни, че евентуално парите по Плана за възобновяване и резистентност няма да дойдат тази годиниа, защото Народното събрание не е приело 10 от 13-те закона, които са нужни, с цел да получим тези средства. Тя обърна внимание, че има и спор за парите от БЕХ – към милиард - т.е. 2 милиарда са под въпрос, само че са разчетени като доходи.

Според нея вторият проблем е фиксацията в 3% недостиг, с цел да влезем в този момент и незабавно в Еврозоната, което значи в допълнение рязане на разноски, и третият е замразяването на приходите, бедността и неравенствата.

„ Ние предлагаме решение на тези три казуса и ще внесем различен бюджет, който вършим към този момент няколко години”, акцентира Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР