Бюджетът, който предлага финансовият министър, е антисоциален. Става въпрос за

...
Бюджетът, който предлага финансовият министър, е антисоциален. Става въпрос за
Коментари Харесай

Мая Димитрова, БСП: Ще предложим алтернативен бюджет, този на управляващите е антисоциален

„ Бюджетът, който предлага финансовият министър, е противообществен. Става въпрос за заледяване на приходи и орязване на разноски. Ще предложим различен бюджет. ”

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Мая Димитрова в предаването „ Твоят ден ” на NOVA News.


Тя уточни, че социалистите ще упорстват от 1 юли минималната работна заплата да стане 50% от междинната, майчинството през втората година да е равно на размера на минималната заплата, да се усилят детските добавки и вдовишките надбавки, както и медикаментите за деца до 14 години да бъдат безвъзмездни.
„ Ние имаме разлики с ръководещите във връзка с бюджетния недостиг, само че се надявам, че в името на това хората да имат по-добри приходи и да се лимитират обществените неравенства, да поддържат нашите оферти ”, сподели Димитрова.


По нейните думи, ръководещите приказват за конституционни промени, само че към момента не са ги посочили. По отношение на пълномощията на основния прокурор, съгласно депутата от Българска социалистическа партия, те би трябвало да бъдат лимитирани, само че не и да се отстрани фигурата на основен прокурор.
Мая Димитрова изрази противоречие с предлагането на държавното управление в България да се разплаща с две валути – лев и евро. „ Рано е България да влезе в еврозоната, това го демонстрира действителността ”, счита тя.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР