Бюджетът беше подкрепен от групите на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична

...
Бюджетът беше подкрепен от групите на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична
Коментари Харесай

СОС прие рекорден бюджет на София за 2024 г.

Бюджетът беше подсилен от групите на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната " - " Демократична България “ („ Спаси София “). „ Против “ оферти бюджет бяха групите на „ Българска социалистическа партия за България “, „ ИТН “ и „ Възраждане “. Против гласоподава и общинският консултант от „ Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване “ Карлос Контрера.

„ За “ гласоподаваха общо 45 общински съветници, а 15 бяха „ срещу “.

 

Столичният градоначалник Васил Терзиев изрази своите благодарности по време на съвещанието на всички общински съветници, които поддържаха бюджета, и акцентира, че ще работи доста интензивно за положителното осъществяване на приходната му част. " Амбиция има, благодаря ви за даденото доверие ", обърна се столичният кмет към СОС.

Сред главните акценти в бюджета са строителството на детски градини, възстановяване на инфраструктурата – пътна, тротоарна, създаване на многоетажни паркинги, както и средства за планиране на тях. В бюджета на общината са планувани повече средства за непорочност и за озеленяване. Увеличени са средствата за отчуждаване на парцели, попадащи на територията на паркове. Увеличени са средствата, свързани с цифровата промяна, с цел да бъдат услугите на Столичната община налични за жители, за бизнеса и онлайн.

 

Заложени са 5,3 млн.лв. за „ цивилен бюджети “ за финансиране на хрумвания за възстановяване на средата, идващи от жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР