Бюджет 2021 е разоряващ, нереалистичен и неадекватен. С тези думи

...
Бюджет 2021 е разоряващ, нереалистичен и неадекватен. С тези думи
Коментари Харесай

Радев: Новият бюджет е разоряващ


Бюджет 2021 е разоряващ, нереалистичен и несъответстващ. С тези думи президентът Румен Радев разяснява признатият през вчерашния ден от болшинството бюджет за следващата година. Той бе в столичния квартал Изгрев, където взе присъединяване в церемонията по вграждането на темелния камък на новостроящ се храм.

Според президента с този бюджет идващият кабинет ще бъде подложен в неподходяща обстановка – празна хазна, банкрутирали семейства и бизнеси, нулеви промени и обществени напрежения. Защото приходите в този бюджет няма о къде да дойдат, а обществените разноски ще бъдат спрени, предизвести Радев. Този бюджет ни въвлича в задължения при все по-неконкурентна стопанска система, продължи президентът. Никой президент не е налагал до този миг несъгласие на държавния бюджет. Той е инструмент на държавното управление. Трябва да има разсъдък за това какво ще стане със страната, сподели още той.

По отношение на новите ограничения против ковид, които влизат в действие от довечера, Радев ги назова пожарни и закъснели. Не единствено здравните, само че и иковомическите, и обществените ограничения. Използването на тази рецесия за ПР, води до загуба на човешки животи. 10 години лекарите и медицински сестри напущат страната, няма промени, а НЗОК се точи. Лятото се пропуснаха значими дейности, акцентира Румен Радев.

Той добави, че когато се постановат здравни ограничения, би трябвало да има пакет от стопански и обществени ограничения.

Българите умират не поради ковид, а поради неналичието на организация в болничното заведение, неприятното качество онлайн, профилактика и блокирането на други рискови заболявания. Десет години лекарите и медицинските сестри напущат страната, здравната каса се източва, нула промени, закриват се общински лечебни заведения. И в този момент кабинетът се пробва да внуши, че отговорни са болните, не скри възмущението си президентът.

Апелът ми е да съблюдаваме ограниченията,за да разтоварим колкото може нашите лекари и медицински сестри, прикани президентът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР