Руският президент Владимир Путин обмисля да планира мини-инвазия“ в страна

...
Руският президент Владимир Путин обмисля да планира мини-инвазия“ в страна
Коментари Харесай

Владимир Путин „готов да започне мини-инвазия срещу страните от НАТО“, за да тества западните лидери

Руският президент Владимир Путин обмисля да възнамерява „ мини-инвазия “ в страна от НАТО, с цел да тества западните водачи, основният разузнавач на Полша съобщи.

Ярослав Строжик, началник на полското контраразузнаване, съобщи, че съветският водач обмисля навлизане в елементи от Естония и Швеция като част от по-широк проект за завладяване на балтийските страни. „ Путин сигурно към този момент е квалифициран за някаква миниоперация против една от балтийските страни, да вземем за пример да влезе в известната Нарва [град в Естония] или да кацне на един от шведските острови “, сподели той съгласно полския вестник Dziennik Gazeta Prawna.

И Естония, и Швеция са членки на НАТО. Военният алианс неведнъж е казвал, че всички членове ще се притекат на помощ на един от неговите, в случай че бъде атакуван.

Строжик добави, че фантазията на Путин за създаване на нова Руска империя е била отсрочена заради продължаващата война в Украйна, която е изтощила ресурсите на страната. Stróżyk добави: „ Това, което Западът прави дружно, за д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР