Бюджет 2018 - ГЕРБ в ролята на Тройната коалиция преди

...
Бюджет 2018 - ГЕРБ в ролята на Тройната коалиция преди
Коментари Харесай

Радан Кънев: Бюджет 2018 - ГЕРБ в ролята на Тройната коалиция

Бюджет 2018 - ГЕРБ в ролята на Тройната коалиция преди 10 години. Това написа зам.-председателят на ДСБ на страницата си във Facebook по отношение на признатите от държавното управление през днешния ден планове за държавен бюджет за 2018 година, тригодишната бюджетна стратегия, както и плановете на Националната здравноосигурителна каса и Държавното публично обезпечаване.

Библейската история за съня на Йосиф с мършавите и тлъстите крави не е инцидентна. Тя демонстрира, че икономическите (и климатичните) цикли съпътстват човешката цивилизация от първия ден. И умеенето да използваш "тлъстите " години с взор в бъдещето, може да направи даже от заробения еврейския пастир пръв министър на фараона.

Е, Владо Горанов не става за тая работа. На мястото на Йосиф, щеше да си изгние в килията.

България навлиза в третата година на позитивен стопански цикъл, дружно с цяла Европа. Предстоят още няколко години на възходяща стопанска система и доходи в бюджета. През тези години, ще има задоволителен запас да се финансират извънредно незабавните промени в пенсионната система, съкращенията и преструктурирането на администрацията, въвеждането на електронно ръководство, превъоръжаването на армията, децентрализацията на обществените финанси и обезпечаването на икономическа жизненост на общините... Списъкът, несъмнено, е доста по-дълъг.

Нищо от това не е планувано в Бюджет 2018. Нищо. Както не беше в 2017, както няма да бъде в 2019, в случай че на власт са ГЕРБ или Българска социалистическа партия. Защото са крадливи комунисти, по тази причина. И лъжливи - тъй като огромните приказки за административна промяна нямат никакво отражение върху бюджета, т.е. няма да има такова нещо. То без пари не става.

И след няколко години, когато икономическият цикъл се завърти, още веднъж ще гризем дървото. И отново няма да има пари за пенсии, и отново водачите няма да има на какво да летят, и отново общините ще са банкрутирали, и отново раздутата администрация ще обслужва партии, а не жители. И отново "предишните " ще са отговорни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР