Бюджет 2018 г. осигурява функционирането на държавата и отговаря на

...
Бюджет 2018 г. осигурява функционирането на държавата и отговаря на
Коментари Харесай

Горанов не вижда необходимост от промени в бюджета за 2018-а

Бюджет 2018 година обезпечава действието на страната и дава отговор на икономическото развиване, съобщи финансовият министър Владислав Горанов.
Ден преди финансовата рамка да бъде разисквана на съвещанието на Съвета за тристранно съдействие, специалисти от министерството се срещнаха с представители на работодателите и синдикатите.
Различията сред бизнеса и синдикатите се резервират най-много в обществената сфера - да вземем за пример: за увеличението на периода, върху който се пресмята компенсацията за безработица. Добрин Иванов от работодателите: Ще се поощрят безработните по-бързо да се върнат на пазара на труда.
Въпреки че Бюджетът е определян като обществен, синдикатите няма да го поддържат. Основният им претекст е удължаването на периода, върху който се пресмятат компенсациите за безработица, изясни Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ". Мярката ще засегне най-много хората, които са напуснали непринудено работното си място, с цел да отидат на ново, само че не съумеят да се задържат там, изясни тя. Мярката за безработицата обаче се поддържа, тъй като има злоупотреби, безапелационен е Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал. Ваня Григорова репликира: Това не са помощи. Това е застрахователен риск, за който хората заплащат, до момента в който работят.
Работодателските организации също имат съществени терзания за някои от измененията и няма да поддържат Бюджета в тази му част, изясни Добрин Иванов от работодателите и даде за образец увеличението на минималната работна заплата до 510 лв. следващата година.
Финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че не вижда за какво би трябвало да се вършат повече промени в проектобюджета: Не е толкоз атрактивен и занимателен като алтернативата му, само че пък за сметка на това обезпечава действието на страната.
Министърът напомни, че през бюджета не се вършат огромни промени, тъй като това е ангажимент и отговорност на отрасловите министри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР