Бялото брашно е най-популярният избор за почти всяко домакинство. През

...
Бялото брашно е най-популярният избор за почти всяко домакинство. През
Коментари Харесай

Най-полезните видове брашно

Бялото брашно е най-популярният избор за съвсем всяко домакинство. През последните години обаче от ден на ден се приказва за по-здравословни негови други възможности и на пазара се появиха брашна от какво ли не. Но кои от тях са в действителност по-полезни и си заслужават по-високата цена? Вижте кои са най-полезните брашна.
1. Бадемово брашно
е измежду най-добре познатите и потребни типове. На пазара има съществени 2 типа. Финото бадемово брашно е направено от бланширани бадеми, смлени без " кожата ". Другото има по-груба текстура и е от смлени бадеми с ципата.

Бадемовото брашно е богато на потребни мазнини . Има 2 пъти повече протеин и 3 пъти повече фибри спрямо елементарното бяло. Подходящо е, в случай че спазвате диета или имате нетърпимост към глутен.

Има лек ядков усет. Но когато го употребявате, бъдете деликатни с количествата. Не можете просто да го замените 1 към 1 в рецептата. Заместването е следното. Вместо 1 чаша бяло брашно, прибавете 1/3 чаша в предписания с квас. Ако печете сладкиши или дребни сладки вместо 1 чаша бяло брашно, сложете 1/4 чаша бадемово.

 бадемово брашно

 
2. Кокосово брашно
Кокосовото брашно е направено от изсушената вътрешност на кокосовия орех. Има богат ядков усет, с лека, едвам доловима кокосова нотка . Подходящо е за хора с алергия към ядки и глутен.

Има 10 пъти повече фибри от бялото брашно. Кокосовото брашно съдържа потребни мазнини, протеини, желязо и калий. Ако го употребявате в рецепта, най-добре да е част от микс с други брашна. Самостоятелното му потребление не е целесъобразно изключително в случай че импрозивирате рецепта.

Ако включвате кокосово брашно в рецептата, евентуално ще би трябвало да увеличите количеството течност, тъй като то всмуква огромна част от водата.

 кокосово брашно

 
3. Пълнозърнесто брашно
Пълнозърнестото брашно е по-познато и налично като цена. Печивата с него са с малко по-плътна текстура и по-силен усет. Пълнозърнестото брашно е богато на фибри, желязо, магнезий и витамин В6 .
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР