Бяхме вървели почти два часа, за да намерим магазин от

...
Бяхме вървели почти два часа, за да намерим магазин от
Коментари Харесай

На лов за heavy metal t-shirt в Ню Йорк. И малко улична фотография със Samsung Galaxy S23 Ultra

Бяхме вървели съвсем два часа, с цел да намерим магазин от 5 кв. м за фланелки с принтове на рок и метъл групи. Намираше се в края на East Village, New York. Цялото изпитание беше поради 14-годишната ни щерка - тийнейджърка, която държеше да подари на приятеля си Т-шърт на съответна екзотична тайфа, в същото толкоз съответен размер и тъкмо от този магазин. За задачата предходната вечер беше разгледала 42 страници с оферти на 6.8-инчовия, който носехме с нас за тест.

Да вървиш през Манхатън е като да минаваш през археологически разкопки – на всеки две-три улици се откриват нови и разнообразни културни пластове – и като архитектура, и като просвета, и като обществена стратификация.

„ Голямото добрутро “ на Голямата ябълка сега обаче е в противоположна посока - на Запад в West Village – там са огромните (и по-млади) звезди от киното и шоубизнеса. Районът води класациите по продажби на недвижими парцели - и като брой, и като цена. Средната стойност на покупко-продажбите тази година е 3,8 милиона $.



Но да се върна на нашето heavy metal t-shirt странствуване: магазинчето се оказа ужасно, вътре младият продавач слушаше на грамофон английски глам рок от 60-те, а на витрината посрещаше окуражителна табела, че всички принтове на фланелките са с платени права. Половин час по-късно излязохме с три броя тениски, по които човек елементарно можеше да се ориентира за годината на раждане на всеки от нас.

Районът, в който бяхме попаднали, се оказа много покрай Wall Street. Освен че е забавно да се слеете с бизнес сърцето на света и да видите дребното хора с костюми и публични обувки в Америка, там наоколо беше и спирката на ферибота, с който елементарно можехме да се приберем до Хоубокън, Ню Джърси, където се намираше непрекъснатото ни скривалище.



Беше прелестен топъл и безоблачен следобяд на Kей 11, към 17 часа. По-богатите от финансовия бранш се прибираха по къщите си с хеликоптери, които на рояци кацаха и излитаха от прилежащата платформа. Гледката беше такава, че човек почва да мечтае, а когато след няколко секунди разбере, че това са единствено химери, се хваща за камерата. В нашия случай със - за zoom-a на телефона.





Ако някъде ви би трябвало камера с мощен и чист zoom, това е Ню Йорк.

Samsung S23 Ultra се появи на пазара през февруари тази година с няколко съществени акцента – първият уред с мобилната платформа Snapdragon® 8 Gen 2 за Galaxy и усъвършенстваният графичен процесор, който е с 41% по-бърз в съпоставяне със серията Galaxy S22.

Фериботът потегля от Ийст Ривър, обикаля към Файненшъл Дистрикт, продължава по Хъдзън Ривър, от лявата страна остава Статуята на Свободата, минава около Световния търговски център, Трайбека, новите здания и висящите градини към 39-та улица и стопира на историческата Lackawanna в Хоубокън. Имате към 20 минути, в които наблюдавате Америка като от филмите.



С просто око не можете да хванете всичко. Но телефонът ви разрешава да забележите неподозирани неща. Като да вземем за пример украинското знаме на последния етаж на една от бизнес постройките в Манхатън. Или да се приближите задоволително до Статуята на свободата.

В Хоубокън фериботът стопира на Lackawanna, което не е тъкмо гара – съгласно актуалната терминология и разбирания е интермодален пътнически терминал, където можеш да пристигнеш с трен, а да си тръгнеш с транспортен съд или рейс.





Строен е през 1907 година и от този момент не е поддържан - това последното е в кръга на шегата, само че за равнищата на Америка е много неглиже, което я прави прелестно достоверна.

Терминалът Хоубокън се смята за крайъгълен камък в развиването на американския превоз, като в началото съчетава железопътен превоз, ферибот, метро, трамвай и пешеходни услуги. По-късно във времето към терминалите се прибавят рейсове и лека железница. Има забележителна часовникова кула с височина 65 метра.

Всъщност Хоубокън е ужасно градче на източния бряг на Хъдзън Ривър, в последно време леговище от лудницата на Манхатън за млади фамилии с деца от високата междинна класа. Населението му е 60 000 души, като имате поради, че през 2000-та година е било единствено 38 000. Трендове и сполучливо ръководство.





Няма тази тълпа като в Манхатън и до късно вечер можете да усетите градския живот, сходен на този, който познаваме ние хората от Европа.

Най-уникалното качество на Хоубокън обаче е гледката към Ню Йорк. И тук към този момент Samsung Galaxy S23 Ultra си идва навръх мястото.

Според техническото изложение на производителя, това е и първото устройство Galaxy със доста усъвършенстван Adaptive Pixel 200MP датчик. Той употребява технология за групиране на пиксели, с цел да поддържа няколко равнища на обработка с висока разграничителна дарба едновременно.

Ние четем и пробваме – през деня и нощем.

Снимаме в разнообразни режими, с друго приближение.



В Ню Йорк единственият метод да ползвате мобилен телефон е да си купите е-sim. Цените на нашите оператори са отказващи. Затова и сме по-пестеливи в данните. И в фотосите не търсим изкуство, а по-скоро да уловиш момента, нещо достоверно, което се случва в този момент, минава около теб или пък си е там и без него градът няма да е същият. Количка за хотдог, улични музиканти, минаващ камион в размер, който те кара да изпитваш удивление.

Ако животът в София в час пик ви се коства изнервящ, отидете на Таймс Скуеър и се пробвай да се огледате. Хора, светлини, реклами. Разказаха ни, че по време на локдауна през пандемията това място е било неузнаваемо. Абсолютно празно, несъмнено, само че изненадата е била в шума, който създават стотиците екрани на площада, на фона на призрачната панорама и обезлюдените пространства.



S23 Ultra е отличен, когато гониш краен срок. Изключително бърз и реактивен.

Телефонът самичък по себе си е с чудесно качество на направа, а корпусът с всички тези камери, подредени по гърба, „ хваща окото “.



Екранът е впечатляващ като цветове и качество на изображението, което обаче за Samsung не е вест. Притежава Dynamic AMOLED 2X екран с Vision Booster с бляскавост до 1750 нита, което го прави явен даже и при мощна дневна светлина.

Специално ходихме в градския парк на Хоубокън през нощта, защото от Samsung настояват, че новите благоприятни условия за Nightography (нощна фотография) трансформират метода, по който серията Galaxy S усъвършенства фотоси и видеоклипове, в най-разнообразните условия на заобикалящото пространство.





Визуалният звук, който нормално вреди на изображенията при слаба осветеност, се поправя от нов логаритъм за обработка на сигнала на изображението (ISP), задвижван от изкуствен интелект, който усъвършенства детайлите на обекта и цветовия звук.

В резултат и при най-екстремни условия на нарастване светлините на нощен Манхатън наподобяват добре.

Разстоянието по въздух от Максуел Плейс Парк (откъдето е правена снимката) до Емпайър Стейт Билдинг, който е сниман, е 3,11 км. Втората фотография е с приближение от към 5 пъти.

Интересно е какъв брой нова преспектива могат да ни дадат телефоните в днешно време. Истината е, че огромна част от това нямаше да го забележим, в случай че не беше чудесният Galaxy S23 Ultra, който ни разреши да стигнем до неподозирани кътчета на Ню Йорк.

Ако сте почитател на серията, то до 31-ви май можете да вземете Samsung Galaxy S23+ 512 GB на цената на 256GB и да получите 4 месеца безвъзмезден достъп до YouTube Premium.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР