Бяхме ранени много, много тежко. Но ще излекуваме раните си.

...
Бяхме ранени много, много тежко. Но ще излекуваме раните си.
Коментари Харесай

Кампания на доброто! Турският посланик благодари на българите

Бяхме ранени доста, доста тежко. Но ще излекуваме раните си. Ние не се предаваме. Това написа във Facebook Нейно превъзходителство Айлин Секизкьок, дипломат на Република Турция у нас. Тя заключи каква поддръжка от България е получила до този миг страната й.

-->
Десетки хиляди починаха в опустошителните трусове в Турция, стотици хиляди фамилии са без дом и бедстват сега. Те имат потребност от палатки, елементи, газови и електрически печки, спални чували, кревати и одеяла. Нощем температурите в Турция падат сега до минус 19 градуса.

Заедно с нашите генерални консули в Пловдив и Бургас подсигуряваме, че помощта, която се изпраща за Турция и дава отговор на нашите първостепенни потребности, ще доближи до нашата земетръсна зона по допустимо най-бързия метод, сподели още Н.Пр. Секизкьок

240 палатки са изпратени от БЧК, заяви дипломат Секизкьок. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев приготвя доставката на зимни палатки от складовете на министерството.

Ние, взаимно с Движение за права и свободи, осигурихме 5000 палаткови кревати, които изпращаме до Мараш на следващия ден, сподели още турският дипломат у нас. И добави: „ Освен това 640 палатки, които осигурихме с поддръжката на Движението за права и свободи, ще бъдат изпратени до Мараш в четвъртък. ”.

В четвъртък ще тръгнат 10 контейнера с жилищна повърхност, в това число мобилни тоалетни, дарени от БАЛКАН КОНТЕЙНЕР. Благодарности на Interbul Trans (Murat Güler), Rüya Trans, ACT Logistics (Pascal Derache) и PIMK, които ни предоставиха своите камиони за цялата тази пратка, както и на Асоциацията на българските превозвачи, написа още Айлин Секизкьок.

Намерихме особено оборудвани шатри с размери 400 квадратни метра. Те също са подготвени за изпращане.  Главното мюфтийство също работи интензивно. Събраните дарения в цяла България ще използваме за спомагателни колета за палатки. Молитви за красивата ни Турция бяха отслужени в петък във всяка джамия в България, заяви турският дипломат.

В посолството ни непрестанно идват парични помощи. В петък вечерта 526 хиляди евро и 1 милион TL бяха преведени по сметката на AFAD в Турция. Новите ни огромни донори са ТЪРГОВСКА БАНКА АД - 100 000 лв., ТРАНСМОБИЛ ЕООД - 50 000 евро, продължи Секизкьок.

Към днешна дата 42 камиона с помощи, съдържащи повече от 25 000 одеяла, близо 200 тона храна и облекла, са доставени на AFAD в Одрин. В Одрин беше ръководителят на Движение за права и свободи господин Карадайъ, който координира тази филантропична помощ, дарена от сърце от наши сънародници и български другари от цяла България, сподели още Нейно Превъзходителство.

Тя благодари и на Столична община, с която взаимно са открити помощни центрове на 9 места в София. Обадих се на Манол Пейков, който самичък се трансформира в воин и предадох благодарностите си от името на нашия народ, заключи Секизкьок.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР