Бяхме обвинявани, че плашим хората колко бързо щял да се

...
Бяхме обвинявани, че плашим хората колко бързо щял да се
Коментари Харесай

Кметът Терзиев: С 3 млн.лв. ще бъдат съкратени разходите за ръчно...

" Бяхме упреквани, че плашим хората какъв брой бързо щял да се изчерпа потенциалът на депото. Направихме изследване, което демонстрира, че потенциалът ще се изчерпи до 20-28 месеца, като за този цех ГЕРБ споделиха какъв брой добре работел и каква горделивост е за тях ", съобщи кметът Терзиев.

 

Той акцентира, че оборудване с потенциал 21 години експлоатационен период, ще бъде запълнено за към 9 години. Сами можете да извършите сметката какъв брой тъкмо добре е ръководен целият развой по преработване, транспортиране и горене на РДФ, разяснява столичният кмет. Той заяви и че през интервала на ръководство на ГЕРБ в столицата са били извозвани стотици хиляди тонове отпадък в Долни Богров. Това е втори проблем, от което идват всички други проблеми с преработването, сподели Васил Терзиев.

Той осведоми, че ще усили броя на хората, които се занимават с процеса по преработване от 16 на 40 и ще се удвои процентът на модифицираните боклуци. Друго, което обещахме и то стана, е, че ще подобрим качеството на РДФ-а, който беше влажен и заводите не желаеха да горят, заяви още кметът Терзиев. Това към този момент е решено и до края на годината количеството депониран боклук ще бъде под 10 %, увери той и добави, че е в ход развой за стартиране на процедура и подписване на контракти.

 

Докладът от предоставения от мен одит на Столичното дружество за отнасяне на боклуци " крещи " занемареност. За това изпратих отчета от инспекцията към Софийската градска прокуратура за следващи дейности по подготвеност, сподели през януари на конференция кметът Терзиев.

По-рано днес от ГЕРБ-СДС изпратиха известие, в което се показва, че новото управление на завода за боклуци в София, е понижило в пъти % на отделените рециклируеми материали. РДФ гориво, създадено от завода за преправка на отпадъците на София, се заравя в хранилище „ Садината “.

 

Това е резултатът от петмесечното ръководство на новото управление на общинското дружество за отнасяне на отпадъците в лицето на Николай Савов, назначен персонално от кмета Васил Терзиев за шеф на 29 ноември предходната година, написа в позицията на ГЕРБ-СДС. Заравянето на създаден РДФ (твърдо гориво от боклуци - бел. ред.), който би трябвало да бъде изгарян в циментовите фабрики, беше документирано при инспекция на място. Тя е инициирана от общинските съветници от ГЕРБ-СДС Лорита Радева, Анна Стойкова, Георги Георгиев и Антон Хекимян, написа в известието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР