Бях убеден, че точно преди това контранастъпление е времето за

...
Бях убеден, че точно преди това контранастъпление е времето за
Коментари Харесай

Радев за войната в Украйна: Да се намери разменна монета, която да гарантира сигурността и на двете държави

" Бях уверен, че тъкмо преди този момент контранастъпление е времето за сядане на масата за договаряния. Украйна беше в напредък и аз даже го споделих с президента Зеленски , който тъкмо първоначално беше тук (в България), и споделих, че единственият метод е по-бързо да се седне на масата за договаряния и да се намерения за рационална формула за мир. Когато нямаш някакво значително софтуерно преимущество, едно нахлуване се трансформира в хазарт . Ние в този момент гледаме резултатите. Цената досега е към 100 000 жертви единствено от украинската стран а, единствено за това контранастъпление ". Така президентът Румен Радев разяснява войната в Украйна пред участниците във форума " Войни и мир: ще пристигна ли времето на дипломацията? ", проведена от Института за стопанска система и интернационалните връзки и фондация " Фридрих Еберт ", съобщи БНР.

Според Радев сега е мъчно спорът да бъде решен по дипломатически път, тъй като Русия усещала боен напредък и отхвърля опциите за договаряния.

" И т рябва да се откри такава разменна монета, която да подсигурява сигурността и на двете страни. Трябва да търсим отговора за основите на новата архитектура за сигурност - и европейска, и международна. Трябва да приемем, ч е в действителност е пристигнало времето за търсене на мир посредством дипломатически и политически средства. В никакъв случай това не значи оттегляне пред агресора ", счита президентът.

По думите му налице е доста комплицирана дипломатическа алтернатива. Ако войната в Украйна не бъде прекъсната с помирение за започване на договаряния , жертвите и разрушенията ще порастват, и то с още по-голяма скорост. Но в случай че Украйна и цивилизованият свят се примирят с отнетите територии по принудителен метод, то значи, че одобряваме, че в наше време е допустимо със мощ да се вземат решение сходни въпроси, сподели още президентът.

Според него „ преместването на политическите и стопански центрове на изток, новите световни упоритости на редица страни, отслабването на ролята на Организация на обединените нации за попречване и разрешаване на спорове, възходът на диктаторски режими, редица районни групировки, които намерено отхвърлят еднополярния модел и застават на позиция на нов многополюсен свят - всичко това е част от един комплициран и тежък преход, в който ставаме очевидци по какъв начин силата на правото от ден на ден отстъпва пред правото на силата и по какъв начин политиката за мир изчезва от сцената, и по какъв начин войната се завръща като средство за решение на спорове, и то в Европа “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР