Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено

...
Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено
Коментари Харесай

Единият от близнаците призна в съда: Видях убийството на Димитър. Съдът остави него и брат му в ареста

Бях очевидец на убийството на моя другар Димитър Малинов. Искрено скърбя. Това призна пред Районния съд в Пловдив единият от близнаците - Борислав Динков. Той изиска да бъде пуснат на независимост.

Думите му провокираха още по-голямо отвращение измежду присъстващите хора от Цалапица, а майката Атанаска Бакалова от самото начало ридаеше.

" Да го беше защитил. Негов другар си, по какъв начин е допустимо ", изкрещя към него през сълзи брадовчедка на убития Димитър Малинов, когато защитата извеждаше близнаците от залата, съобщи " 24 часа ".

Докато минаваха по коридора на съда, събралите се жители викаха по братята и отправяха закани.

Вторият брат - Валентин, също призна през съда, че с 24-годишния Димитър са били другари и доста съжалявал.

Двамата са упрекнати в помагачество на посочения за палач Рангел Бизюрев.

Адвокатката братята Светлана Званчева изиска делото да се гледа при закрити порти, само че съдът я поряза и настоя да има бистрота.

" Анализът на доказателствата сочи, че съществува действителна заплаха двамата да се укрият или да извършат ново закононарушение, в случай че бъдат оставени на независимост ", пледира прокурорът Димитър Костов. Той дефинира Динкови като персони с висока социална заплаха и изиска най-тежката мярка. Защитничката им изясни, че двамата и за момент не се били укривали. Дни по-рано обаче прокуратурата разгласи тъкмо противоположното.

Съдът реши да остави в ареста близнаците, укрили тялото на Димитър от Цалапица.

19-годишните Борислав и Валентин Динчеви са привлечени като обвинени за персонално укривателство, по отношение на жестокото закононарушение. Близките на жертвата упорстват обвиняването им да бъде променено, тъй като съгласно тях близнаците са съучастници.

Според събраните досега доказателства, двамата братя са помогнали тялото на Димитър да бъде превозено и заровено, а по-късно са закарали главния обвинен за убийството до дома му.

Тази вечер в Цалапица ще има митинг с искане за обективни присъди за всички забъркани. Недоволните се заканват да затворят пътя за Пазарджик.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР