Бягството от затвора не е тежко престъпление. Наказателният кодекс предвижда

...
Бягството от затвора не е тежко престъпление. Наказателният кодекс предвижда
Коментари Харесай

Бивш полицейски шеф, гонил Пелов преди години, разказа колко опасен е бандитът и предупреди: Не се правете на храбреци!

Бягството от пандиза не е тежко закононарушение. Наказателният кодекс планува до 3 години отнемане от независимост. Това изясни в утринния блок на bTV, Николай Николов, някогашен шеф на ОДП на МВР-София. Той е взел участие в ареста на Владимир Пелов през 2011 година.

„ Дали 32 години или 35 затвор, няма значение за наказаните рецидивисти ”, изясни той, представен от Блиц. Ако рецидивистът бъде арестуван, той ще бъде отведен в съда за ново дело – ще бъде съден за бягство от пандиза.
 
Николов е уверен, че сътрудниците му ще съумеят да задържат бегълците – Владимир Пелов и Радослав Колев.
 
„ Всичко, което се изписа по медиите, е правилно. Този човек е рисков, безсъвестен, доста квалифициран душевен, физически ”, уточни Николов. Той предизвести хората да не се вършат на храбреци, в случай че инцидентно попаднат на него, а незабавно да алармират органите.
 
Той е взел участие в ареста на Пелов след обира на златарско ателие в Ботевград. Тогава по случайност служител на реда е пиел кафе в центъра на града и видял, че двама души с маски бягат. Събрал храброст и тръгнал след тях като се обадил и на сътрудниците си.
 
„ Съвсем бързо се вършат оградителни мероприятия ”, уточни Николов. Веднага е арестуван е единият от крадците, на 10-тата минута знаели кой е вторият – Пелов.
 
По думите на Николов, при едно такова търсене най-важните мероприятия са в първите часове.
 
Той разказа Пелов като „ доста добре квалифициран ”. „ Той в дома си имаше фитнес зала, в която всеки ден тренираше ”, уточни той.
 
„ Още вечерта го засякохме в един икономически двор, където работеше като защита. Но може би ни усети и съумя да се скрие. Още вечерта можехме да го задържим ”, сподели Николов за преследването през 2011 година. Тогава Пелов отмъкнал няколко автомобила до момента в който бягал – единия на мъж, който таман го изкарвал от гаража си в Ботевград.
 
По отношение на информацията, че тогава майката на рецидивиста го е убедила да се съобщи, Николов сподели: „ Тогава огромна роля изиграха медиите. Медиите сервираха доста точна информация, която съумя да убеди и майка му ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР