Бягство в Англия подготвя циганинът Начо Пантелеев, който блъсна и

...
Бягство в Англия подготвя циганинът Начо Пантелеев, който блъсна и
Коментари Харесай

СИГНАЛ до МВР: Циганинът Начо, затрил Ферарио Спасов, бяга в Англия

Бягство в Англия приготвя ромът Начо Пантелеев, който блъсна и умъртви в жестока злополука футболния треньор Ферарио Спасов. Проверка на „ Уикенд ” сподели, че майката на Пантелеев – Гина, е притежател на къща в лондонско предградие, където той необезпокоявано може да се скрие.

Напук на всякаква логичност, 24-годишният джигит по този начин и не е задържан след кървавият случай. Според прокурорите, наложената му мярка „ подписка ”, е изцяло задоволителна. Начо бил заречен тържествено да изчака вкъщи си в Лясковец старта на делото за злополуката. Дали обвинителите са повярвали на мургавия крадец или са подтиквани, единствено може да гадаем.

Според клюки в градчето, за свободата на килърът са платени най-малко 10 000 лв.. Парите надали са проблем. В Лясковец е социална загадка, че кланът Манджите, както са известни Пантелееви, се занимава с джебчийство.

От години дамите във семейството са непрекъснато „ на работа ” в Западна Европа. Огромните къщи и скъпи коли на техните безработни съпрузи в махалата са забележимите резултати от командировките в чужбина. За да не си пъхат носа към благосъстоянието на Пантелееви, много полицейски началници и прокурори се радват на великодушни дарения. В подмяна те разпъват мощен чадър над циганския клан.

Убиецът Начо Пантелеев не за пръв път минава сред капките. Преди няколко месеца при обиск на улицата ченгета откриват у него плик с марихуана. Според оперативна информация, Пантелеев носел дрогата на свои клиент. Прокурорите обаче се смиляват над него и му повдигат допустимо най-лекото обвиняване, че опиатът е за персонална приложимост. Така вместо престой в пандиза, Начо съвсем несъмнено ще се размине единствено с административно наказване.

Такава глоба му е наложена, откакто блъска дирек в центъра на Лясковец и единствено по знамение не убива минаващите наоколо пешеходци. Преди злополуката, мургавия наглец повече от половин час фучи с мощен джип по улиците на градчето, само че полицейските патрули се вършат на разсеяни. Хора от Лясковец описват, че униформените и преди са си затваряли очи за дрифтовете на циганина.

Подобна благосклонност Начо надали ще получи за злополуката, при която умъртви Ферарио Спасов. Заради публичният напън, казусът бе трансфериран от Велико Търново в Ловеч, а тамошните прокурори дадоха обещание да проверяват обективно случилото се предходната събота.

Реклама

Малко след 16 часа колата на Ферарио Спасов е ударена откъм гърба от мощния „ Мерцедес C63 AMG ” на Начо. Въпреки мокрия път ромът се движи с над 150 километра в час и непрекъснато прави рисковани изпреварвания. При една от маневрите шансът му изневерява и опустошава движещата се пред него кола на футболния треньор.

След удара голфът на Феро се разцепва на две, а той умира на място. Пантелеев и брачната половинка му се отърват единствено с леки пострадвания. Пристигналите на място ченгета откарват килъра за обзор в болница и в това време уведомяват прокуратурата във Велико Търново, очаквайки заповед да го арестуват. Такава обаче въобще не е издадена. Наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров даже не си прави труда да изиска лишаване на книжката на килъра, каквото е законовото условие.

Грешката е поправена едвам откакто казусът се появява в медиите. След интервенция на основния прокурор Борислав Сарафов следствието е преместено от Велико Търново в Ловеч. В опит да потушат абсурда, пред телевизионните камери заваляха обещания, че казусът ще се обясни оптимално бързо, а благосклонност към самозабравилия се джигит няма да има. Тъй като пробите за алкохол и опиати на Пантелеев са негативни, той може да получи от 3 до 8 години затвор. Стига да изчака вкъщи си делото.

Шансът за това обаче не е изключително огромен, подозират ченгета в Лясковец. Според клюки в града, килърът нямал никакво желание да попада зад решетките и напълно скоро ще изчезне в чужбина. С наложената му мярка „ подписка ” това е изцяло допустимо. Да уточним – тази мярка не допуска той да се явява всеки ден в районното. При нея  се разчита, че обвиненият непринудено ще си стои на домашния адрес. Задължения за надзор дали това е по този начин, полицията няма.

Забраната на Начо да напуща България също е лесна за превъзмогване, коментират пред „ Уикенд ” адвокати. Тя може да се заобиколи, в случай че килърът мине границата с Румъния, където е честа процедура митничарите единствено официално да гледат персоналните карти на напускащите българи. Веднъж минал в северната ни съседка, за Начо няма никакъв проблем да продължи с кола или аероплан към Западна Европа. Все отново името му не е в листата с търсените лица и няма причина ченгета или митничари да го задържат.

Източниците ни настояват, че къщата на майка му Гина в лондонското предградие Дагенъм към този момент е приготвена. Имотът от години е база за бригадите джебчийки на Манджите, който вършеят из Англия. Мургавите крадли употребяват за прикритие компании за разчистване, чиито притежатели през годините са Начо и майка му Гина. Докато пристигна момента за бягство, Пантелеев играе ролята на образцов жител. В понеделник дружно със своя юрист килърът върна книжката си в полицията във Велико Търново.

„ Голяма покруса, скърбя ”, промълви джигитът със редуциран в земята взор. Неговия юрист изясни, че поради получените пострадвания при конфликта, Пантелеев още е несъответстващ и не си спомня нищо. Явно не изцяло, щом е съумял да изтрие от Facebook десетките клипчета, които демонстрират по какъв начин върти гуми и форсира мощно „ Ауди ” на оживена улица в Лясковец. Както и видео по какъв начин кара първокласния си автомобил с 268 км в час.

Според хора от Лясковец, още преди злополуката, Пентелееви кроят проекти да се изселят за непрекъснато в Англия. Преди няколко месеца ти продават и палата си в градчето. Това от своя страна обезсмисля инспекцията на имотното им положение, която прокуратурата най-накрая се сети да прави. Резултатът от нея е предупреден. Справка на „ Уикенд ” откри, че килърът няма безусловно нищо на свое име у нас. Дори и лъскавият „ Мерцедес ”, с който премаза Ферарио Спасов, се води на името на негов родственик. Така ромът няма по какъв начин да бъде заставен да заплати и голямата кръвнина на роднините на Спасов след края на делото.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР