Бягането събира все повече почитатели като най-просто, удобно и доказано

...
Бягането събира все повече почитатели като най-просто, удобно и доказано
Коментари Харесай

4 препоръки за начинаещите бегачи


Бягането събира от ден на ден фенове като най-просто, комфортно и потвърдено дейно кардио упражнение за горене на калории. Дори и то обаче има няколко тънкости, придържането към които разрешава да резултатът да се усъвършенства. Бягането може да се практикува цялостен живот и когато и да е, стига да се предпазвате от травми. Познаването на въпросните тънкости ще ви помогне да се предпазите точно от тях.

Винаги загрявайте
Дори просто занятие като бягането изисква предварителна загрявка. Тя е значима в няколко връзки. Трябва да раздвижи ставите и да загрее мускулите на цялото тяло, тъй като бягането афектира цялата мускулатура . Загрявакта ще разреши леко ускорение на пулса за по-лесно кръвоснабдяване на мускулите и ще тонизира тялото, тъй че да започнете бягането с тонус, който ще увеличи издръжливостта ви разреши да бягате по-дълго преди да се уморите. За предпочитане е загрявката преди интензивното тичане да включва не статични, а дейни занимания – разпъване, клякания, бърз ход, леко бягане – всичко това за най-малко десетина минути.

Бъдете непрекъснати
Джогингът е занятие, към което тялото бързо се приспособява и натоварването се понася все по-лесно с всяко последващо тичане. В основата на тази причинност стои постоянството . Дали ще си поставите за цел пробягването на несъмнено разстояние, или тичане за несъмнено време, опитвайте се да спазвате задачата си всякога. Не увеличавайте внезапно продължителността или тежестта на натоварването, с цел да избегнете контузиите.

Сегментирайте бягането
Разделете бягането на обособени стадии. Редувайте къси спринтове с малко по-дълги интервали на леко тичане или вървене. Интервалното осъществяване на бягането е най-благоприятен вид, който разрешава неколкократно периодично повтаряне на интервал на високо натоварване с възстановителна фаза. Комбинирани в едно те покачват разхода на калории, поддържат тонуса на мускулатурата и защищават от контузии.

Свързани публикации.. 3 аргументи да загряваме преди фитнес 0 За тези, които спортуват единствено през уикенда 0 Фитнес за намаляване – заран или вечер? 0

Възстановявайте се добре след тичане
Доброто рязстягане, или стречинг, е най-подценяваният миг от бягането, в това число при постоянните бегачи. Разтягането на всички елементи на краката е значимо за възобновяване естествения тонус на натоварените мускулни групи след тренировката, само че и за отбягване контузиите в ставите и сухожилията . Наблегнете на ахилеса, колянната става и бедрените мускули.

Редовното натоварване и качественото възобновяване след тичане ще ви обезпечат опция гладко да се възползвате от този прекраснен спорт с години, без риск от трявми и с оптимално положителен резултат върху тежестта.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР