Бягането е чудесен начин да влезеш във форма иподходящо за

...
Бягането е чудесен начин да влезеш във форма иподходящо за
Коментари Харесай

Често срещани грешки при бягане


Бягането е превъзходен метод да влезеш във форма и

уместно за съвсем всеки. Не е необходим достъп до фитнес залата, скъпо съоръжение или инструктор. Единственото, от което се нуждаем са чифт комфортни маратонки.

Въпреки че звучи елементарно, някои постоянно допускани неточности могат да усилят възможностите ни за пострадване или прилошаване:

Прекалено огромно натоварване

Една от най-големите неточности на начинаещите е, че желаят оптимално бързо да ускорят темпото. Бягането, без подозрение е вълнуващо, само че тези, които в този момент стартират, би трябвало да усилват дистанцията, интензивността и честотата последователно. Специалистите оферират това да става с не повече от 10% всяка седмица.

Без почивен ден

Друга постоянно срещана неточност при начинаещите е схващането, че в случай че не бягат всеки ден, няма да получат мечтаните резултати (като събаряне на тегло). Бягането може да бъде в действителност мъчно за начинаещите, тъй като мускулите и костите им към момента нямат тренинга за такова интензивно упражнение . Така че е значимо да дадем на тялото си задоволително отмора сред тренировките.

Неподходяща екипировка

Не е нужно да харчим доста пари за скъпо подготвително облекло и маратонки. Достатъчно е просто да бъдат комфортни. Важно е да бъдат от по-лека и подобаваща материя, подобаваща срещу изпотяване . Добре е дамите да употребяват подготвителни сутиени, които нямат твърди банели.

Свързани публикации.. Плуване или тичане – кое гори повече калории? 0 Храни, които да ядем преди тичане 0 Бягане или вървене - кое е по-добро? 2

Пропускане на разтягането

Особено за начинаещите е от изключително значение да не пропущат разтягането, с цел да се предпазят от контузии. Важно е също бягането да не е еднотипно, с цел да не се натоварват непрекъснато едни и същи мускули на краката . По-добре е редуването на крос със спринт, вместо от самото начало единствено едното. Като естествено се вършат задоволително продължителни почивки.

Бягане, макар болката

Тази активност може да бъде некомфортна на моменти, изключително за незадоволително тренираните хора. Ако нещо ни заболи, до момента в който бягаме, би трябвало да спрем и да си починем. Не е добре да подценяваме сигналите на тялото. Това ще ни защищити от по-сериозни контузии .

Сравняване с другите

Когато започваме да бягаме, е мъчно да не се съпоставяме с другите . Но това е неточност, защото всеки човек има разнообразни благоприятни условия. Освен това, не би трябвало да се отчайваме, в случай че не реализираме мечтаното движение бързо. И най-хубавите спортисти не са били постоянно такива.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР