By BOB VAN VORIS on 6/13/2018, worldoil.com (Bloomberg) Група от

...
By BOB VAN VORIS on 6/13/2018, worldoil.com (Bloomberg) Група от
Коментари Харесай

Нефтени компании искат да отхвърлят съдебното дело в Ню Йорк по климатичните промени


By BOB VAN VORIS on 6/13/2018, worldoil.com (Bloomberg)

Група от няколко от най-големите петролни компании в света изиска от арбитър да отхвърли обвиняване на дело в Ню Йорк, обвиняване, което ги държи виновни за разноските, свързани с изменението на климата.

Conoco Phillips, ExxonMobil Corp. и Chevron Corp. показаха в чуване в сряда, че федералният съд в Манхатън не е подобаващ конгрес за контролиране на световната активност на енергийната промишленост. Те приканиха районния арбитър в Съединени американски щати Джон Кийнън да последва образеца на други съдии, които са отхвърлили сходни искове.

" Единственият метод да решим или да се борим с световното стопляне е световно решение ", сподели Тед Бутрос, юрист на Chevron. Бутрос съобщи пред съдията, че юристите в Ню Йорк се пробват да изградят " нова, изключително, извънтериториално престъпление, което да контролира държанието по света ".

Компаниите споделят, че въпросите за резултата на парниковите газове върху околната среда би трябвало да се преглежда според федералното законодателство, което не разрешава типа на исковете, които Ню Йорк предявява.

Ню Йорк от януари съди Conoco Pillips, Chevron и Exxon, дружно с British Petroleum Plc и Royal Dutch Shell Plc, потвърждавайки, че способстват за световното стопляне. Ню Йорк споделя, че дейностите на петролните компании съставляват " публично стеснение " и опасност за благосъстоянието на общността.

Ню Йорк употребява държавните закони, с цел да съди фирмите, с цел да избегне несъгласие с решението на Върховния съд на Съединени американски щати от 2011 година против правосъдно дело, което употребява федералните публични неудобства, с цел да се насочи към пет огромни енергийни компании. Съдът откри в този случай, че федералният Закон за чистотата на атмосферния въздух е използван, а не законът за нарушаване на публичния ред.

Матю Пауа, юрист, представляващ града, отхвърли концепцията, че Ню Йорк се пробва да злоупотреби със закона, с цел да съди фирмите.

" Ние ви молим да приложите доста остарял закон към нови обстоятелства ", сподели той на окръжния арбитър Кинан.

Законът за нарушение на публичния ред е вековна правна идея, която се употребява против закани за общността, като да вземем за пример обществени домове, опиати и противозаконни сметища за рискови боклуци. Искът на града също се основава на частни неудобства, голословна интервенция в потреблението на непозната земя и нарушаване, нелегално навлизане в благосъстоятелност.

Кинан не сподели по кое време ще се произнесе по настояването на фирмите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР