Бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 на компанията „Модерна“ осигурява

...
Бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 на компанията „Модерна“ осигурява
Коментари Харесай

„Модерна“: Бустерна доза от ваксината ни защитава от „Омикрон“

Бустерна доза от имунизацията против COVID-19 на компанията „ Модерна “ обезпечава отбрана против новия и по-заразен вид на ковид „ Омикрон “, оповестиха от компанията.

От компанията към момента възнамеряват да разработят характерна ваксина за новата вариация на ковид, само че акцентират, че и актуалният препарат прави работа в случай че се сложи в три дози.

Две дози от „ Модерна “ дават ниско равнище на антитела против новата вариация на ковид, само че пък трета доза от 50 микрограма ги покачва 37 пъти. При подсилваща доза от 100 микрограма пък отбраната се усилва над 80 пъти по отношение на преди слагането ѝ.

Данните към момента не са минали научна инспекция. Те се базират на проучване на кръвни проби на хора, които са ваксинирани против лабораторно основан псевдовирус, сходен на разновидността „ Омикрон “.

От компанията ще аплайват за утвърждение третата доза ваксина да бъде с доза от 100 микрограма. Количеството се приема добре, макар че се следят по-чести, само че леки странични реакции.

Одобрената бустерна доза сега е 50 микрограма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР