Бустерна (допълнителна) доза на ваксината срещу Covid-19 на Johnson &

...
Бустерна (допълнителна) доза на ваксината срещу Covid-19 на Johnson &
Коментари Харесай

Проучване: Бустерна ваксина на Johnson & Johnson повишава рязко свързващите антитела

Бустерна (допълнителна) доза на имунизацията против Covid-19 на Johnson & Johnson внезапно покачва равнищата на антитела, съгласно междинни данни от изследвания в ранен стадий, оповестиха в сряда от американската компания, съобщи Ройтерс.

Според това изследване втора доза от еднодозовата ваксина на J&J води до равнища на така наречен " свързващи антитела " в организма, които са девет пъти по-високи от равнищата 28 дни, откакто хората са получили първата си доза, се споделя още в известие на компанията.

За разлика от " обезвреждащите " антитела, които унищожават ковид, " свързващите " антитела се прикрепят към вируса, само че не го унищожават или не предотвратяват инфекцията. Вместо това обаче те предизвестяват имунната система за наличието на вируса, тъй че белите кръвни кафези могат да бъдат задействани, с цел да го унищожат.

Компанията поддържа изказванието си с данни, получени в изследване от " Фаза 2 ", извършено в Съединени американски щати и Европа. Изследването включва 2000 души на които е дадена втората доза от еднократната ваксина сред шест и осем месеца след имунизацията с първата доза.

" Установихме, че една доза от нашата ваксина против Covid-19 генерира мощни и здрави имунни отговори, които са трайни и устойчиви в продължение на осем месеца. С тези нови данни ние виждаме, че бустерната доза на Covid имунизацията на Johnson & Johnson усилва в допълнение антителата измежду участниците в изследването, които преди този момент са получили нашата ваксина ", сподели Матай Мамен, световен началник на клона на компанията за проучвания и развиване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР