Бурята удари Квазулу-Натал. Провинцията се намира на източния бряг на

...
Бурята удари Квазулу-Натал. Провинцията се намира на източния бряг на
Коментари Харесай

Над 300 жертви на бури и наводнения в Южна Африка

Бурята удари Квазулу-Натал. Провинцията се намира на източния бряг на Южна Африка. Това е най-смъртоносната буря, която се развихря на континента.

Причинени са големи материални вреди - срутени са мостове и пътища. Унищожени са здания. Длъжностните лица към момента правят оценка цялостния размер на вредите, само че министър председателят на провинцията Сихле Зикала сподели, че повече от 2000 къщи и 4000 бараки са били развалени. Кални свлачища са блокирали огромна част от хората в домовете им. Очакват се още наводнения.

“До вечерта на 13 април бяхме осведомени, че броят на починалите от бедствието в провинцията Квазулу-Натал се е нараснал до 306 души “, сподели Нонала Ндлову, представител на провинциалния отдел за ръководство на бедствия, представен от интернационалните осведомителни организации.

Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса дефинира наводненията като “катастрофа “ и “бедствие “. Държавният глава съобщи, че протичащото се е резултат от климатичните промени. През последните няколко дни в региона има проливни дъждове, които провокираха наводнения. Най-засегнат е административния център Дърбан, където се намира и Квазулу-Натал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР