Бурята, която премина тази сутрин през Русе…След малко ще се

...
Бурята, която премина тази сутрин през Русе…След малко ще се
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Внимавайте при придвижването си в момента!

Бурята, която мина тази заран през Русе…

След малко ще се включа онлайн отсам, с цел да ви кажа каква е ситуацията и по какъв начин действаме. Накратко:

Само сред 5:50 и 6 ч. са паднали 17,5 л/кв. метър дъжд. Пороят беше съпроводен от мощен вятър, който променяше непрекъснато посоката си, (шквал) достигащ скорост от 20 м/сек. Според метеоролозите градушката е била с диаметър 3 см.

С 50 чиновници, автовишки и товарна техника „ Комунални действия “ и „ Паркстрой “ работят по стотиците сигнали за наводнени мази, паднали дървета, блокиращи улици, междублокови пространства и жп инфраструктура и прекратени жици на енергопреносната мрежа. Помощ в разчистването ще окажат и чиновници на СЗ „ КООРС “, Оперативна програма „ Русе арт “ и „ Спортни парцели “.

Фирма „ Нелсен непорочност “ е задействала всички 150 чиновници. Двата камиона за едрогабаритни боклуци събират паднали клони, в дейностите са ангажирани 4 самосвала и няколко трактора. 5 мобилни групи почистват уличните шахти в Русе.

ДЗЗД „ Паркстрой “ се включват с 60 души и 8 камиона, които режат и товарят пандалите клони.

От „ Енерго Про – Русе “ към момента не са ни подали систематизирана информация къде е прекратено електрозахранването.

Поради местни наводнявания рейсовете и електробусите се движат със забавяне. Тролейбусите не са в придвижване, защото има спирания по цялото продължение на захранващата ги мрежа.

До момента няма информация за вреди в дребните обитаеми места в общината, с изключение на в Ястребово, където има сектор със скъсани жици. В резултат на ремонтите на ВиК- Русе в кв. Средна кула и Долапите има свличания на земни маси и отворени дупки.

При детските градини и яслите всичко е наред. Няма такива без електрозахранване, доставките на храна не престават, родителите се придвижват мъчно, само че обстановката е спокойна.

Обръщам се към всички вас с молба - бъдете изключително деликатни при напредването си сега и избягвайте непосредственост с дървета, остарели здания и необезопасени жици.

За жал прогнозата е, че ситуацията остава комплицирана и се чакат още превалявания през седмицата. Не са изключени и градушки. След малко се включвам отсам и не преставам с спешните екипи

Пенчо Милков, Facebook
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР