Бурята Ханс връхлетя Швеция и Норвегия с проливни дъждове и

...
Бурята Ханс връхлетя Швеция и Норвегия с проливни дъждове и
Коментари Харесай

Мощна буря наводни пътища в Швеция и Норвегия

Бурята Ханс връхлетя Швеция и Норвегия с проливни дъждове и мощни гръмотевични стихии, което докара до наводненията на пътища и нарушавания в железопътния превоз и транспортите с ферибот, съобщи ДПА.

Вчера в Швеция бяха регистрирани над 25 000 удара на мълнии. Кратко спиране на електрозахранването в град Малмьо засегна над 5000 консуматори на услугата, заяви локална медия. В област (лен) Вестернорланд в северната част на Швеция бяха регистрирани наводнения в приземните етажи на редица домове.

Полицията заяви, че няма потърпевши при случай в град Худиксвал, на към 280 километра северно от Стокхолм, където два от пътническите вагони на трен са излезли от релсите. До дерайлирането се е стигнало, тъй като " насипът под железопътната линия бил подкопан от проливните дъждове и свлачищата ", прецизираха управляващите, представени от Асошиейтед прес.

Фериботите, свързващи Полша с Швеция, два немски острова с континентална Германия и Норвегия с Дания, останаха на пристанищата. Фериботите до немските острови Хидензее и Рюген бяха анулирани, а почиващите бяха помолени да трансформират проектите си за пътешестване за сряда.

Норвежките метеоролози чакаха обстановката в страната им да се утежни, като предвидиха, че Ханс може да се трансформира в една от най-мощните стихии през последните 25 години, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Норвежкият метеорологичен институт, който даде името Ханс на бурята, издаде предизвестия за тежки метеорологични условия за огромни елементи от Южна Норвегия, които са в действие до вторник вечерта. Няколко от общините в региона са в подготвеност за свлачища. Съобщава се и за наводнения по улиците на столицата Осло.

Властите посъветваха хората да работят от у дома.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР